image
Sursa foto: Facebook/OccupyGuguță‎Cauza de masă (așteptîndu-l pe sultan)

Protest Occupy Guguță, în ajunul vizitei lui Erdogan în RM: Vor înainta „o scrisoare Sultanului și vasalului său local”

În ajunul vizitei la Chișinău a președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, Occupy Guguță organizează o acțiune de protest la Reședința de Stat, începând cu ora 12.30.

Tinerii spun că vor înainta o scrisoare către Dodon, Filip și Candu în care le vor solicita să-l întrebe pe Erdoğan despre soarta profesorilor turci de la Orizont, expulzați în Turcia de autoritățile de la Chișinău.

„Tradițional, luăm prânzul la președinție. În ajunul vizitei președintelui turc și cât nu e încă blocat tot și toate. De data asta venim cu câte o epistolă pentru Pavel, Andrian și, evident, Igor, să le cerem să întrebe de Înaltul Sultan Erdogan I, unde sunt acum oamenii care au fost trimiși ca tribut luna trecută de boierii moldoveni”, spun reprezentanții Occupy Guguță.

„Noi, #occupyguguta, nu uităm că avem în fruntea statului traficanți de oameni și vrem socoteală”, se mai spune pe pagina evenimentului.

Precizăm că Președintele Turciei va efectua o vizită în R. Moldova în zilele de 17 și 18 octombrie curent, la invitația lui Igor Dodon.

La Chișinău, Erdogan va participa la inaugurarea clădirii Președinției, reparată de Agenţia guvernamentală turcă pentru Cooperare și coordonare (TIKA), iar în cea de-a doua zi va pleca în Găgăuzia.

Vizita președintelui turc are loc în contextul în care, la începutul lui septembrie, șapte cetățeni turci au fost expulzați din Republica Moldova, fiind suspectați de legături cu o grupare islamistă.

Societatea civilă și partidele antioligarhice susțin că s-a comis un abuz și denunță o înțelegere dintre regimul de la Chișinău și cel turc, care s-ar putea solda cu moartea celor șapte persoane în Turcia

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: