image
Sursa foto: Pixabay

Noi detalii în cazul celor doi soţi care au murit de ciumă bubonică după ce au mâncat o marmotă

Au apărut noi detalii în cazul celor doi soţi care au murit de ciumă bubonică după ce au vânat şi mâncat o marmotă în Mongolia.

Cei doi au murit în provincia Bayan-Ölgii, care se învecinează cu China şi Rusia. Potrivit USA Today, victimele au mâncat carne crudă de marmotă după ce au vânat animalul. Mai mult, au consumat rinichii rozătoarei, organe despre care oamenii din zonă cred că întăresc sănătatea.

Vânarea acestor animale este interzisă în Mongolia.

După incident, 118 persoane care au intrat în contact cu cei doi au fost în carantină. „După ce carantina a fost anunţată, nu mulţi aomeni mai erau pe stradă, de teamă să nu se infecteze”, a transmis Sebastian Pique, un voluntar de la American Peace Corps, pentru AFP.

Din fericire nu au mai apărut alte cazuri după decesul celor doi soţi. Incidentul tragic a lăsat orfani patru copii, scrie gandul.info.

Boala extrem de contagioasă şi periculoasă apare rar în zilele noastre, dar în trecut a decimat populaţia Europei. În secolul 14, ciuma bubonică a afectat Asia, Europa şi Africa, ucigând aproximativ 50 de milioane de persoane.

Dacă nu este tratată, ciuma bubonică poate ucide un adult în 24 de ore, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: