image
Sursa foto: privesc.eu

Andrei Năstase își propune construcția unui Centru pentru Copii și Tineret: „Problemele familiei - o prioritate pentru mine”

„În calitate de primar general al municipiului Chișinău îmi propun proiectarea și construcția unui centru municipal pentru copii și tineret multifuncțional pe teritoriul fostului gimnaziu internat nr.2, care a fost reformat, iar terenurile acestei instituții fac din ochi mafiei imobiliare gata să și-l atribuie și să-l utilizeze după bunul ei plac”, a declarat candidatul unic al forţelor antioligarhice la alegerile din capitală, Andrei Năstase, în cadrul unei conferinţă de presă organizată în legătură cu Ziua Internațională a Familiei.

„Constat cu mare regret că astăzi avem mai multe instituții extrașcolare subordonate Direcției generale din municipiul Chișinău, care nu își îndeplinesc obiectivele curriculare, unele fiind prea solicitate, iar altele zăcând în anonimat, încât nici chiar funcționarii de la primărie nu au auzit de existența acestora. În capitală sunt 48 de instituții extrașcolare, multe din ele închiriind spații sau având doar ștampila” a adăugat Andrei Năstase.

Astfel, candidatul unic al forţelor antioligarhice la alegerile din capitală a explicat că „prin fondarea Centrului Municipal pentru Copii și Tineret ne propunem nu doar crearea condițiilor de dezvoltare multilaterală a copiilor în domeniul artei, muzicii, culturii, activități sportive etc., ci și amenajarea sălilor cu tot ce este necesar, construcția stadioanelor și a sălilor de sport. Știu ce am de făcut pentru a crea condiții de dezvoltare mai bune pentru toți copiii noștri”.

De asemenea, Andrei Năstase a îndemnat oamenii să iasă la vot: „Vă aștept pe toți la alegeri! Doar prin votul nostru masiv vom reuși să contracarăm fraudele puse la cale de guvernarea compromisă și cleptocratică. Uniți pentru Chișinău, reușim împreună!”

Vedeţi mai jos discursul integral susţinut de Andrei Năstase:

„La 20 septembrie 1993 Adunarea Generală a Organizației Națiunilor Unite a decis să instituie această importantă zi în mod special pentru a evidenția rolul major al familiei în procesul de dezvoltare a personalității umane. Această zi este un prilej de a ne apleca cu toată atenția noastră asupra grijilor și problemelor multiple cu care se confruntă fiecare familie de moldoveni.

Un copil devine parte a societății după ce învață în familie ce înseamnă respectul, buna-cuviința, responsabilitatea, moralitatea. Milenii de-a rândul familia a constituit nucleul civilizației, a însemnat stabilitate în timp și a livrat speranțe pentru viitor. Pentru mine, familia este locul în care mă simt împlinit și realizat. În familie mi-am format cele mai importante deprinderi și valori: respectul, politețea, sinceritatea, adevărul și, cel mai important, grija față de cei din jur, față de oameni.

Un aspect important pe care vreau să-l subliniez este responsabilitatea noastră, a celor implicați în viața publică de a proteja valorile noastre familiale, de a crea condiții de dezvoltare armonioasă pentru toți copii țării noastre!

Indiscutabil, familia, școala și comunitatea sunt principalii factori care influențează asupra formării personalității copiilor. Mai ales în condițiile în care exodul populației a atins cote inimaginabile, iar sute de mii de copii au rămas fără îngrijirea unui sau a ambilor părinți, autoritățile sunt obligate să intervină pentru a proteja și a crea condiții necesare pentru dezvoltarea personalității acestora.

Prin urmare, în calitate de primar general al municipiului Chișinău îmi propun proiectarea și Construcția unui centru Municipal pentru copii și tineret multifuncțional pe teritoriul fostului gimnaziu internat nr.2, care a fost reformat, iar astăzi terenurile acestei instituții fac din ochi mafiei imobiliare gata să și-l atribuie și să-l utilizeze după bunul ei plac.

Nu voi permite așa ceva, din contra, îmi propun să valorificăm acest teritoriu pentru dezvoltarea multilaterală a copiilor din municipiul nostru!

Constat cu mare regret că astăzi avem mai multe instituții extrașcolare subordonate Direcției generale din municipiul Chișinău, care nu își îndeplinesc obiectivele curriculare, unele fiind prea solicitate, iar altele zăcând în anonimat, încât nici chiar funcționarii de la primărie nu au auzit de existența acestora. În capitală sunt 48 de instituții extrașcolare (școli de sport, arte, muzică etc.), multe din ele închiriind spații sau având doar ștampila.

Prin fondarea Centrului Municipal pentru Copii și Tineret ne propunem nu doar crearea condițiilor de dezvoltare multilaterală a copiilor în domeniul artei, muzicii, culturii, activități sportive etc., ci și amenajarea sălilor cu tot ce este necesar, construcția stadioanelor și a sălilor de sport. Știu ce am de făcut pentru a crea condiții de dezvoltare mai bune pentru toți copiii noștri.

Sunt un om al familiei. Așa am fost crescut - într-o familie de oameni cu credință în Dumnezeu, cu dragoste de oameni și de copii. Mama mea a muncit o foarte mare parte a vieții sale la grădinița din localitate. Problemele unei familii contemporane îmi sunt cunoscute nu doar din auzite. De aceea vin să vă asigur că problemele copiilor, ale familiei vor fi o prioritate a primului an de mandat la primăria capitalei.”

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: