image
Sursa foto: Facebook/Iulia Scântei

Senator român: Ieșenii l-au răsplătit cu onoare pe Andrei Năstase pentru dragostea de țară și lupta pentru democrație

Titlul de „Cetățean de onoare al Municipiului Iași” oferit lui Andrei Năstase reprezintă un gest simbolic de recunoaștere oferit de capitala istorică Iași unuia dintre fiii orașului, de multă vreme un luptător consecvent, determinat și curajos pentru democrație, stat de drept și libertate în Republica Moldova.

Este declarația senatoarei PNL din România, Iulia Scântei, după ce liderul Platformei DA, împreună cu poeta Ana Blandiana, au devenit primii cetățeni de onoare ai Iașiului, după declararea acestuia capitală istorică a României.

„Joi, 31 ianuarie, Andrei Năstase, primarul ales al municipiului Chișinău, fondatorul Platformei „Demnitate și Adevăr”, lider al blocului ACUM și al opoziției pro-europene din Republica Moldova, a devenit CETĂȚEAN de ONOARE al Municipiului Iași, colegii mei liberali, consilieri locali ai PNL IASI susținând prin votul lor hotărârea Consiliului Local Iași. Acum o săptămână, la sărbătoarea celor 160 de ani de la Unirea Principatelor Române, Andrei Năstase făcea, cu emoție, o confesiune de credință Iașului, precum și fraților săi români prezenți în Hora Unirii din jurul statuii Domnitorului Unirii Alexandru Ioan Cuza: „Iașul este ACASĂ pentru mine, locul unde mi-au crescut aripile. Datorez Iașului și României foarte, foarte multe, poate totul”, l-a citat Iulia Scântei pe Andrei Năstase.

Senatoarea din România a accentuat că titlul de „cetățean de onoare al Municipiului Iași” „este un gest simbolic de recunoaștere oferit de capitala istorică Iași unuia dintre fiii orașului, de multă vreme un luptător consecvent, determinat și curajos pentru democrație, stat de drept și libertate în Republica Moldova, pentru păstrarea identității naționale, a limbii române, a istoriei, a tradițiilor și a credinței strămoșești pentru frații români de peste Prut”.

„Andrei Năstase este un român basarabean la chip și suflet, crescut împreună cu fratele său, de o mamă rămasă singură, în satul Mândrești, raionul Telenești, după buna creștere a familiilor românești evlavioase, care doresc să își educe fiii să fie gospodari harnici, oameni cu carte și cumsecade, continuă Iulia Scântei.

„Prin educație, Andrei Năstase este un produs al școlii românești: a studiat istoria și geografia la Facultatea de Istorie-Geografie a Universității "Stefan cel Mare" din Suceava, România, iar ulterior științele juridice la Facultatea de Drept a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași. Având o energie debordandă, un crez puternic, credință în dreptate și adevăr, capacitate de sacrificiu și o mare de iubire pentru tot ceea ce este autentic românesc, omul politic Andrei Năstase, primarul ales și legitim al Chișinăului, este cel care luptă azi, cu multă determinare să țină Basarabia aproape de Țara Mamă și de Europa, iar uneori, mai mult decât o fac autoritățile centrale de la București”, a adăugat Iulia Scântei.

„Titlul de “Cetățean de Onoare” al capitalei istorice și al orașului regal Iași nu este un titlu constitutiv de drepturi ori privilegii pentru fratele nostru Andrei Năstase. Ieșenii i-au răsplătit cu onoare filiația, lupta politică și dragostea de țară, dar în același timp l-au încărcat pe Andrei Năstase cu energia si cu dorintele noastre de a vedea cât mai curând peste Prut, în frumoasa noastră Basarabia, istoria înfăptuită din nou de români și un regim democratic pro-european reinstalat la Chișinău”, a adăugat senatoarea de la București.

Iulia Scântei a avut și un mesaj pentru Andrei Năstase.

„Dragă frate de peste Prut, dragă Andrei, am primit cu bucurie vestea conferirii titlului tău de ”Cetățean de Onoare” al Iașului, te felicit din toată inima, Iașul te onorează așa cum îl onorezi și tu prin lupta și dragostea ta de țară. Fii dar, omul -speranță al timpului prezent și mai ales al celui viitor pentru Basarabia, și să împlinești pentru frații tăi români basarabeni ceea ce au așteptat și dorit mereu după Pactul Ribbentrop Molotov: unirea tuturor românilor sub cerul Europei pentru un trai comun mai bun. Așa să-ți ajute Dumnezeu, care să ocrotească mereu Basarabia, România și pe toți românii!”, încheie senatorul PNL.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: