image
Sursa foto: libertatea.ro

Bărbat ucis de o pasăre periculoasă pe care o creștea: „Se pare că totul a fost accidental”

Marvin Hajos, un american de 75 de ani din Florida, Statele Unite, care creștea cazuari, a fost ucis chiar de un asemenea exemplar. Pasărea, care e înrudită cu emu și cu struțul și este considerată una dintre cele mai periculoase păsări din lume, și-a atacat stăpânul în momentul în care acesta a căzut accidental la pământ. 

”Se pare că totul a fost accidental. Din ce am înțeles, bărbatul era în vecinătatea păsării și, la un moment dat, a căzut. Iar când s-a prăbușit, a fost atacat”, a declarat Jeff Taylor, adjunctul unității de pompieri care a intervenit la incident, citat de Sky News.

Păsările nu sunt originare din SUA și se găsesc de obicei în Papua Noua Guinee și Australia, fiind crescute mai mult din pasiune, nu pentru mâncare.

Au pene negre pe corp și un gât și un cap strălucitoare, dar mai ales picioare puternice, folosite cu succes la fugă și în diverse atacuri.

”Cazuarul este una dintre cele mai periculoase păsări din lume, cu gheare de 4 inci (10,16 cm-n.r.) la fiecare picior. Poate sfâșia orice prădător sau potențială amenințare dintr-o singură lovitură. Picioarele sale puternice  îi permit să fugă și cu 49 de kilometri pe oră printr-o pădure densă”, potrivit unui reprezentat al Grădinii Zoloogice din  San Diego.

libertatea.rolibertatea.ro

Cazuarul are picioare puternice și gheare de peste 10 cm la fiecare picior O purtătoare de cuvânt a Comisiei pentru Pescuit și Animale Sălbatice din Florida a declarat că, pentru a deține un cazuar, proprietarii ar trebui să aibă „o experiență substanțială” și să îndeplinească cerințele specifice vietăților ținute în captivitate.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: