image
Sursa foto: parlament.md

Cadoul de 600 de lei pentru pensionari înainte de alegeri, alocat DOAR în acest an; Buliga: „Nu vrem să întârziem”

Suportul unic de 600 de lei, prezentat de Vladimir Plahotniuc ca „un cadou de sărbători” pentru pensionari, va fi acordat doar în acest an. În cadrul dezbaterilor de astăzi din Parlament, unul din deputații de opoziție a propus ca ajutorul să fie alocat anual. Propunerea însă a fost respinsă de autori.

„Chiar dacă e un cadou electoral, vom susține proiectul, pentru că orice ban este binevenit în buzunarul oamenilor”, a comentat deputatul PL, Valerian Bejan.

Legislatorul a propus ca actul normativ să fie completat astfel ca suportul unic pentru sărbătorile de iarnă să ajungă la pensionari nu doar în acest an, în ajunul alegerilor parlamentare.

„E o propunere judicioasă, dar nu putem. Necesită avizul Guvernului, iar noi nu vrem să întârziem. Vrem ca acest suport să fie în decembrie”, a fost explicația Valentinei Buliga, unul dintre autorii proiectului.

De ajutor vor beneficia circa 553 mii de persoane. Majoritatea - peste 400 de mii sunt beneficiari de pensii pentru limită de vârstă. Ceilalți, sunt beneficiari de pensii de dizabilitate, pensii de urmaș, iar aproximativ 600 de persoane sunt militarii în termen sau membri ai familiilor acestora.

Suportul unic va fi acordat pensionarilor în luna decembrie curent. În acest scop, din bugetul de stat vor fi alocate circa 335 milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: