image
Sursa foto: Getty Images

Vinicius Junior și-a ales favoritul pentru postul de selecționer al Braziliei

Carlo Ancelotti ar fi antrenorul potrivit să preia conducerea tehnică a naționalei Braziliei, consideră Vinicius Junior, elevul italianului la Real Madrid.

În timp ce Brazilia se pregăteşte să înfrunte Marocul, surpriza Cupei Mondiale 2022, într-un meci amical la Tanger, programat sâmbătă, Vinicius a spus că se confruntă cu o dilemă personală în ceea ce-l priveşte pe Ancelotti.

"Pentru mine, este foarte greu să vorbesc despre asta, pentru că dacă l-aş avea la naţionala Braziliei, l-aş piere la Real Madrid, iar dacă îl am la Real Madrid, nu l-aş avea la echipa Braziliei", le-a declarat Vinicius reporterilor după antrenamentul de joi al Selecao.

Tehnicianul italian, în vârstă de 63 de ani, sub contract cu Real Madrid până în 2024, este ţinta principală a Confederaţiei Braziliene de Fotbal (CFB) pentru a prelua postul de selecţioner la finalul sezonului.

"Ancelotti este cel mai bun antrenor pe care l-am avut vreodată. Îi place foarte mult de mine şi acest sentiment este reciproc. Cred că ar fi foarte util aici (la naţionala Braziliei), cum este la Real Madrid.", a subliniat internaţionalul brazilian.

Vinicius a mai spus că oricărui antrenor i-ar plăcea să conducă naţionala Braziliei, rămasă fără selecţioner după plecarea lui Tite, în urma eliminării în sferturile de finală la Cupa Mondială 2022, în faţa Croaţiei.

"Grupul nostru este unul foarte talentat şi toată lumea se înţelege foarte bine unul cu celălalt. Nu există probleme în vestiar şi i s-ar potrivi de minune. Cred că i-ar plăcea să vină. Ancelotti este cel mai bun datorită felului în care mă tratează şi cum se descurcă cu jucători tineri, a cunoştinţelor sale şi felul în care el predă.", a adăugat Vinicius.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: