image
Sursa foto: captură

Lanț uman în jurul Parlamentului în semn de protest; „Nu ne rămâne altă soluție decât să relansăm statul RM” // VIDEO

În semn de protest, a fost creat un lanț uman în jurul clădirii Parlamentului.

În acest mod, grupul Occupy Guguță se alătură cu forțe noi protestului ACUM la Parlament prin care se solicită îndeplinirea revendicărilor adoptate pe 1 iulie de către Mișcarea de Rezistență Națională ACUM. Și anume: validarea alegerilor primarului municipiului Chișinău și anularea sistemului mixt.

„Dacă ei pretind că au suport, să-i evaluăm asta printr-un examen. Este un mesaj foarte simplu și legal. S-a comis un abuz fără precedent. În istoria monitorizării OSCE nu au fost înregistrate alegeri anulate în temeiul acelor motive ridicole. Nesimțite eu aș spune. Nu ne rămâne altă soluție decât să restartăm statul RM, să relansăm țara noastră în rezultatul unor alegeri corecte și în baza unui sistem reprezentativ, legal. Cerem anularea sistemului mixt, revenirea la proporțional și restabilirea datei alegerilor”, a declarat directorul de programe la Centrul de Politici și Reforme, Ștefan Gligor.

Urmăriți în direct evenimentul:

Occupy Guguță invită cetățenii astăzi la 12:30 la „Cauza de masă” să formeze, ținându-ne de mâini, un cerc în jurul Parlamentului.

Astfel, grupul se alătură cu forțe noi protestului ACUM la Parlament prin care se solicită îndeplinirea revendicărilor adoptate pe 1 iulie de către Mișcarea de Rezistență Națională ACUM. Și anume: validarea alegerilor primarului municipiului Chișinău și anularea sistemului mixt.

„A protesta permanent înseamnă a protesta pașnic în forme noi, creative și angajante: a atârna drapele la geamuri, a se îmbrăca în negru sau a protesta în pauza de masă în fața instituțiilor publice. Modurile de protest sunt reinventate și discutate deschis de către toți cei care vor să se alăture comunității”, spune reprezentanții comunității.

În mai puțin de două săptămâni, grupul a reușit să adune aproape 1500 de persoane care urmăresc pagina de Facebook, să organizeze în fiecare seară evenimente care adună peste 50 de persoane, să participe activ în cele două proteste din Piața Marii Adunări Naționale și să mărească constant comunitatea.

Occupy Guguță se adună în fața cafenelei Guguță din Grădina Publică „Ștefan cel Mare”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: