image
Sursa foto: Getty Images

Provocare uriaşă pentru legendarul Raul: Ce echipă ar putea prelua din vară

Raul Gonzalez s-a apucat de antrenorat, iar în weeekend a reuşit să câştige primul său titlu oficial. Fostul mare jucător al ”albilor” a câştigat titlul de campion cu formaţaia Juvenil B a madrilenilor.

Din vară însă, Raul ar putea accepta o nouă provocare. Real Madrid are pe masă mai multe variante pe care vrea să i le propună fotbalistului său de legendă. Iar cea mai interesantă dintre ele este numirea lui Raul ca antrenor al echipei secunde a clubului, Real Madrid Castilla.

Ar fi un salt uriaş pentru un antrenor care s-a apucat serios de meserie în urmă cu câteva luni. Doar Zidane a beneficiat până acum de acest tratament, dar ţinând cont de importanţa numelui său în istoria Realului, oferta madrilenilor nu poate surprinde pe nimeni.

Raul a început cursurile pentru licenţa A şi B în luna mai a anului trecut, iar în acest an va începe şi cursurile pentru nivelul 3 UEFA care vor debuta chiar în această lună. Aceasta ”categorie” îi va permite să antreneze în ”elită”, astfel că ar putea sta pe banca inclusiv în meciurile din Segunda Division B(liga a treia spaniolă). Nu şi în prima ligă, dar Raul face totul treptat. Studiază intens şi iubeşte ceea ce face, chiar dacă a recunoscut că mai are foarte multe de învăţat şi momentan se simte excelent când lucrează cu copii.

O altă variantă pentru banca echipei Real Madrid Castilla este Dani Poyatos, tehnicianul echipei Real Madrid Juvenil A, acolo unde evoluează şi internaţionalul de tineret, Alexandru Ţîrilea. Momentan, pe banca tehnică a echipei secunde a madrilenilor se află Manolo Diaz. În locul lui Raul, la echipa de juniori pe care o antrenează în prezent ar urma să fie numit Xabi Alonso, o altă legendă a clubului madrilen.

În cariera sa, Raul a lucrat alături de antrenori ca Vicente del Bosque, Jose Mourinho, Felix Magath, Jose Antonio Camacho, Bernd Schuster, Manuel Pellegrini, Jupp Heynckes, Fabio Capello sau Juande Ramos. El a studiat recent, chiar la faţa locului, antrenamentele lui Mauricio Pochettino la Tottenham şi Pep Guardiola la Manchester City.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: