image
Sursa foto: Jurnal.md

Protestatarii, luați în zeflemea de PD și PSRM: „Fac teatru și circ; „Candu” sunt și reactoarele nucleare de la Cernavodă”

Ședința Parlamentului continuă, în timp ce clădirea a fost înconjurată de protestarii mobilizați de Mișcarea de Rezistență Națională ACUM. Deputatul liberal-democrat Tudor Deliu i-a îndemnat pe legislatori să iasă să vorbească cu oamenii care cer îndeplinirea revendicărilor populare, printre care validarea alegerilor și anularea votului mixt.

Președintele Parlamentului, Andrian Candu, insistă însă că legislativul „a luat deja atitudine” în privința anulării alegerilor și i-a luat în zeflemea pe protestatari.

„Vă îndemnăm să ieșim afară să vorbim cu cetățenii”, a propus deputatul PLDM, Tudor Deliu, înainte ca deputații să purceadă la examinarea proiectelor de legi.

Propunerea nu le-a picat bine nici celor din partidul de guvernare, dar nici socialiștilor.

„Suntem dispuși să discutăm cu oamenii mereu, dar numai nu cu cei care fac teatru și circ. Maia Sandu a participat la furtul de miliarde și cedarea Aeroportului, iar acum se face că e mare opoziție. Nu avem ce ieși și discuta. Nu Maia Sandu trebuie să vorbească despre miliardele furate”, a spus deputatul PSRM, Vlad Bătrâncea.

„Fracțiunea noastră a fost și a discutat cu protestatarii. Pe unii îi cheamă personal. Acolo strigă și numele Candu”, a insistat Tudor Deliu.

„Candu sunt și reactoarele de tip nuclear de la Cernavodă. Probabil sunt confuzi, nu mai știu în ce realitate se află. Ar fi bine să formuleze pretențiile. Parlamentul deja a luat atitudine, prin care și-a exprimat îngrijorarea”, a spus președintele Parlamentului, Andrian Candu.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: