image
Sursa foto: mediafax.ro

Avionul prăbuşit în Indonezia: Scafandrii au recuperat una din cutiile negre ale aeronavei

Scafandrii indonezieni au recuperat unul din înregistratoarele de zbor ale aeronavei de pasageri care s-a prăbuşit luni în Marea Java, la scurt timp după decolarea de la Jakarta.

În urma numeroaselor căutări interprinse de către autoritățile locale a fost recuperată una din cutiile negre ale aeronavei.

„Am căutat şi am scos cutia neagră din resturile de pe fundul mării”, a declarat un scafandru adăugând că dispozitivul părea intact, fără însă să precizeze dacă era vorba de înregistratorul de date de zbor sau înregistratorul de voce, ambele fiind în mod uzual denumite cutii negre, scrie mediafax.ro.

Yusuf Latif, purtătorul de cuvânt al agenţiei indoneziene de căutare şi salvare, a confirmat că scafandrii au descoperit "un obiect portocaliu".

Momentan nu se cunosc cauzele prăbuşirii avionului, însă descoperirea şi recuperarea înregistratoarelor de zbor ar putea oferi informaţii cruciale despre incidentul aviatic.

Reamintim că o aeronavă Boeing 737 MAX 8, a companiei Lion Air, s-a prăbuşit luni, la aproximativ 13 minute după decolarea de la Aeroportul Internaţional Soekarno-Hatta din Jakarta. Toate cele 189 de persoane aflate la bord au decedat în urma accidentului.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: