image
Sursa foto: mediafax.ro

Germania face apel la Marea Britanie pentru a rămâne în Uniunea Europeană

Succesorul cancelarului german Angela Merkel la conducerea CDU a făcut apel la britanici să rămână în Uniunea Europeană, spunând că compatrioţii ei nu au uitat cum Marea Britanie a tratat Germania ca pe o naţiune suverană după al Doilea Război Mondial.

Liderul conservator Annegret Kramp-Karrenbauer, care o succedează pe Merkel ca lider al creştin-democraţilor, s-a alăturat politicienilor, industriaşilor şi artiştilor germani într-o ultimă pledoarie adresată britanicilor cu 70 de zile înainte de Brexit.

"Fără măreaţa voastră naţiune, acest continent nu ar mai fi fost ceea ce este astăzi", au spus aceştia în scrisoarea care a fost publicată în cotidianul The Times.

"După ororile celui de-al doilea război mondial, Marea Britanie nu a renunţat la noi. Ea a tratat Germania ca pe o naţiune suverană şi o putere europeană", se mai arată în scrisoare.

În afară de război şi pace, aceştia au subliniat unele dintre calităţile mai ciudate pe care le-au spus că le va lipsi dacă Marea Britanie va părăsi blocul la care s-a alăturat în 1973, relatează mediafax.ro.

"Ne va fi dor de legendarul umor negru britanic şi de ieşirile la bar după orele de lucru pentru a bea un pahar. Ne va lipsi ceaiul cu lapte şi condusul pe partea stângă a drumului. Şi ne va lipsi să vedem pantomima la Crăciun. Dar mai mult decât orice altceva, ne va lipsi poporul britanic - prietenii noştri de peste Canal", au transmis aceştia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: