image
Sursa foto: thesun.co.uk

Vreme extremă în Europa de Vest: Valurile au ajuns pe străzi în Corsica, iar în Spania a nins // FOTO, VIDEO

Vreme extremă în Europa de Vest. Spaniolii s-au trezit în faţa unor ninsori neobişnuite, italienii luptă cu apele, iar francezii au îndurat o furtună care a măturat la propriu insula Corsica.

O furtună teribilă s-a abătut asupra insulei franceze Corsica. Vântul a atins şi 160 de kilometri pe oră şi a împins cu forţă valuri mari pe uscat. Terase şi străzi întregi au fost măturate de ape. Puhoaiele furioase au mutat maşini din loc, iar rafalele au smuls copaci întregi şi i-au trântit peste autoturisme.

Probleme sunt şi în Italia, unde din nord până în sud, unde vijeliile au făcut prăpăd, potrivit Digi24.

Cea mai mare parte a ţării este sub portocaliu de vreme rea. În nord, râurile au ieşit din matcă şi oamenii se pregătesc să înfrunte inundaţii unice în ultima jumătate de secol.

O tornadă le-a dat de furcă locuitorilor din Genova, în timp ce în Veneţia, apa a depăşit cu un metru nivelul obişnuit. Asta nu i-a oprit nici pe turişti să bată oraşul, nici pe alergători să participe la maratonul anual din oraşul-lagună.

Vremea rea a făcut probleme incluvis în marile oraşe, unde vântul a doborât zeci de arbori.

Multe şcoli au rămas închise, inclusiv în Roma. Multe străzi sunt închise şi aici în Milano din cauza crengilor trenurile au mari întârzieri.

Dacă italienii suferă din cauza inundaţiilor, spaniolii au fost luaţi prin surprindere de zăpadă. A nins serios în nordul ţării, mult prea devreme pentru această perioadă.

„Alaltăieri au fost 25 de grade Celsius, iar acum ninge”, afirmă un italian.

Luaţi prin surprindere de ninsoarea de octombrie, şoferii au stat cu orele în trafic.

Trenurile circulă şi ele cu greutate din cauza copacilor căzuţi pe şine, în timp ce peste 50 de mii de locuinţe au rămas fără electricitate.

ninsoare Spanianinsoare Spania
ninsoare Spanianinsoare Spania
ninsoare Spanianinsoare Spania
ninsoare Spanianinsoare Spania
ninsoare Spanianinsoare Spania
ninsoare Spanianinsoare Spania

Noutăţile partenerilor

comentarii: