image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat a încercat să traverseze frontiera cu actul de identitate al amicului său; Planurile, deconspirate

Un bărbat cu antencedente penale a încercat să traverseze frontiera de stat cu actul de identitate al amicului său.

Acum o zi, pe sensul de ieșire din țară s-a prezentat în fluxul de călători un cetățean moldovean, care după datele din buletinul de identitate, înmânat la control, ar fi în vârstă de 43 de ani și locuitor al satului Vălcineț, raional Ocnița.

În timpul verificărilor de rigoare, polițistului de frontieră i-a părut suspectă însăși persoana, cu referințe la diferența de vârste, vizual părea mult mai tânără, dar și deosebirea bărbatului cu cel din fotografia aplicată în document.

Pentru a exclude orice bănuială, buletinul de identitate moldovenesc a fost supus unui control amănunțit și verificat în bazele de date. În rezultat s-a constatat că persoana aflată în punctul de trecere este în vârstă de 35 de ani și este un consătean al propietarului actului prezentat. În aceste condiții, tânărul a recunoscut că buletinul nu-i aparține, dar de fapt ar fi al amicului său.

Însă, din verificările adiționale și informațiile operative, s-a aflat că bărbatul are antecedente panale și acesta clar intenționa să traverseze ilegal frontiera de stat.

Fapta sa va avea urmări penale, polițiștii de frontieră vor porni pe numele acestuia o cauză penală privind săvârșirea infracțiunii de trecerea ilegală a frontierei de stat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: