image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Contestațiile „Șansă” privind anularea rezultatelor alegerilor din 5 noiembrie, respinse de CEC; Care e reacția partidului

Comisia Electorală Centrală a declarat, astăzi, inadmisibile contestațiile Partidului „Șansă” privind infirmarea rezultatelor alegerilor din 5 noiembrie în circumscripțiile electorale de nivelul II.

Contestațiile au fost examinate de membrii CEC în lipsa reprezentantului Partidului „Șansă”.

„Se declară inadmisibile contestațiile depuse de Partidul „Șansă” la CEC. Hotărârile și inacțiunile consiliilor electorale pot fi contestate în instanță în termen de trei zile... Prezenta hotărâre intră în vigoare la data adoptării și se publică pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale”, a declarat membrul CEC Ludmila Lupașco.

După decizia CEC, Partidul „Șansă” a venit cu o reacție. „(...) Este vizibil că CEC rămâne sub controlul direct al autorităților curente. (...) Mergem mai departe - depunem plângeri privind corectitudinea alegerilor în toate instanțele țării!”, a scris președintele Partidului „Șansă”, Alexei Lungu, pe Facebook.

Amintim că „Șansă” a contestat rezultatele alegerilor din 5 noiembrie.

Cu două zile înainte de primul tur al alegerilor locale generale din 5 noiembrie, Comisia pentru Situații Excepționale a anulat înregistrarea la alegerile locale generale a tuturor candidaților Partidului „Șansă”, afiliat fugarului Ilan Șor.

„Acest lucru ține de securitatea națională. Implicarea unui actor străin inamic în procesul electoral nu va fi admisă. Dacă cineva a crezut că noi doar vom observa și vom fugi după toți purtătorii de sacoșe, atunci au greșit amarnic. Oricât de tare am fi dorit să evităm un răspuns dur, dar just, nu avem voie să procedăm prin ignorare. Constituția ne obligă să acționăm. Noi protejăm R. Moldova de o rețea organizată de criminali. Și din alegeri este scoasă o grupare criminală organizată, nu un partid politic. Și miza este suveranitatea statului, pacea și viitorul țării”, a declarat Dorin Recean, la scurt timp după decizia CSE.

Decizia CSE a fost luată în contextul implicării Rusiei în alegeri și despre tentativele acesteia de a subordona Republica Moldova, tentative care, spune Recean, s-au intensificat din vara anului trecut.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: