image
Sursa foto: Privesc.eu

Andrei Năstase: După 24 februarie 2019, vom declara, din nou, Moldova o țară liberă

„Istoria se va rescrie în februarie, la anul. Criminalii vor fi dați jos de la putere! Democratic, nu altfel! Iar imediat după ce poporul va pune de strajă Statului oameni vrednici, vom construi grădinițe, spitale, vom face drumuri, ne vom înfrumuseța orașele, ne vom decide singuri viața și soarta, vom avea grijă de viitorul neamului nostru”.

Este declarația președintelui Platformei Demnitate și Adevăr, Andrei Năstase, făcută la lansarea angajamentelor viitorului Bloc ACUM, creat de Platforma DA, Partidul Acțiune și Solidaritate și importanți exponenți ai societății civile.

„Acum câțiva ani de zile, în stradă, adunați în jurul unor convingeri și valori care și astăzi se dovedesc a fi cu adevărat cimentate în conștiințele noastre, speram să trăiesc momentul în care să determinăm clasa politică să-și revizuiască atitudinea față de actul de guvernare, față de nevoile și interesele legitime ale cetățenilor.

Nu a fost să fie. La un moment dat, mai exact pe 13 septembrie 2015, oamenii au înțeles că e nevoie de altceva, de oameni noi în politică, integri, profesioniști care să accepte transparența și munca asiduă în beneficiul întregii societăți. Astfel au apărut partidele noastre emergente care s-au implicat plenar în redeșteptarea populară, în demascarea marii corupții și deturnărilor bugetului național, a fluxurilor financiare, a banului și a bunului public. Astfel, în relativ scurt timp, organizați și mai determinați ca niciodată, putem candida, putem să câștigăm alegerile și să transformăm Moldova într-o țară liberă și prosperă, în care oamenii vor să trăiască cu demnitate, într-o țară în care drepturile și libertățile cetățeanului să fie, în fapt, cele care stau la baza unei societăți sănătoase.

Îmi aduc aminte de nopțile nedormite, de cât de repede am învățat toți cum se doarme puțin și cum se strigă tare durerile insuportabile ale oamenilor noștri. Îmi aduc aminte de confruntările cu paznicii regimului, de amenințările și teroarea la care am fost cu toții supuși”, a declarat Andrei Năstase.

Liderul DA a amintit despre protestele organizate, despre corturile instalate în centrul capitalei, menționând că au meritat efortul și că locul Republicii Moldova este în Europa

„Îmi amintesc corturile și cântecele noastre, luna plină sau soarele dogoritor, frigul, ploaia și speranțele noastre de atunci. Îmi aduc aminte de plăcintele cu varză și sarmalele pe care ni le împărțeau în Piață mamele sau surorile noastre. Nu am uitat absolut nimic, pentru că aceste lucruri sunt sacre, inconfundabile și care denotă mărinimia și tenacitatea acestui popor.

Au meritat toate eforturile noastre? Sigur că au meritat! Nu a fost o simplă rutină, o deșertăciune? Nu, nu a fost! Astăzi, dragii mei prieteni, și cei din această sală, și alte câteva milioane în țară sau oriunde în altă parte pe acest Pământ, scriu istoria țării lor”, a spus Andrei Năstase.

Suntem organizați și suntem pregătiți, mai bine ca niciodată, pentru confruntarea finală, a continuat liderul opoziției antioligarhice.

„Au fraudat în mod criminal alegerile prezidențiale, iar Moldova nu are astăzi președintele pe care-l merită! Au invalidat, într-un mod la fel de criminal, voința chișinăuienilor, iar astăzi capitala Moldovei nu are primarul pe care și l-au dorit oamenii.

Ce urmează? Sunt sigur că se aproprie momentul în care regimul oligarhic și profund criminal al acestui individ care a luat cu de la sine putere Moldova în arendă, nu va mai fi cel care hotărăște ce urmează! Iar orice încercare de a frauda grosolan alegerile parlamentare deja va fi taxată dur de lumea civilizată. Partenerii externi nu pot recunoaște un scrutin cu enorme intimidări ale opoziției, cu coruperea masivă a alegătorilor și implicarea justiției pentru a corecta rezultatele alegerilor în favoarea puterii. După asta unica deznodământ pentru uzurpator va fi izolare absolută de Europa și SUA, revolta oamenilor sub riscul pierderii Acordului de Asociere și a liberei circulații și sancțiuni personale pentru capul mafiei și anturajul acestuia”, a spus Andrei Năstase.

Liderul DA a îndemnat oamenii să iasă masiv la vot și să opteze pentru libertate, pentru demnitate, normalitate și pentru un viitor prosper la noi Acasă.

„Este timpul ca noi, cei mulți, cinstiți și curajoși să stabilim ce urmează! Și, cum urmează, ce este de făcut, cu ce oameni și în cât timp. Nu am nicio îndoială că noi vom fi cei care vom stabili, din februarie 2019, pentru vecie, ce se va întâmpla cu țara noastră. Și vă spun că nu avem nicio altă opțiune. Trebuie să ieșim masiv la vot și să votăm pentru libertate, pentru demnitate, normalitate și pentru un viitor prosper la noi Acasă. Nu există, în interiorul ființei mele, o altă opțiune, o altă ipoteză, o altă variantă în care Moldova, atât de dragă nouă, să poată supraviețui. Moldova, dragii mei prieteni, abia mai respiră astăzi, iar dacă o face, o face prin plămânii noștri, ai celor care luptă pentru drepturile ei. Moldova este astăzi confuză, amețită, speriată, dar stă încă în picioare deoarece se sprijină pe convingerile, curajul și pe determinarea noastră”, a continuat el.

„Moldova, abia mai vede dincolo de Prut, pentru că acești criminali au decis să o lege la ochi și să o mintă, să o disprețuiască, să o manipuleze și să o insulte. Moldova știe însă că dincolo de Prut și până la Atlantic începe și se întinde o lume reală, o lume în care oamenii trăiesc normal, sunt respectați, iar viata lor nu este un calvar. Istoria se va rescrie în februarie, la anul. Criminalii vor fi dați jos de la putere! Democratic, nu altfel! Iar imediat după ce poporul va pune de strajă Statului oameni vrednici, vom construi grădinițe, spitale, vom face drumuri, ne vom înfrumuseța orașele, ne vom decide singuri viața și soarta, vom avea grijă de viitorul neamului nostru! Iar dacă va fi nevoie să construim noi pușcării o vom face, pentru că mulți, prea mulți dintre cei care și-au bătut joc de noi și de țară vor trebui să stea în altă parte, nu printre noi, nu în preajma copiilor noștri”, a mai spus Andrei Năstase.

Aș vrea să priviți cu încredere și cu certitudine în viitor, a îndemnat liderul DA participanții la eveniment.

„Să vă imaginați o țară în care legea este lege pentru toți, indiferent care este numele unuia sau altuia. Aș vrea să priviți cu încredere în viitor și să vedeți o țară în care nimeni, absolut nimeni, niciodată, să nu mai poată confisca, cu atâta obrăznicie Statul cu toate instituțiile sale. Aș vrea să priviți cu încredere în viitor și să vedeți o țară în care votul oamenilor nu mai este invalidat de o Justiție captivă și coruptă, o țară în care oamenilor le ajung banii de la o lună la alta, au unde să muncească, o țară în care toți cărunții noștri au pensii decente, iar spitalele, școlile și grădinițele sunt la fel ca cele din țările europene.

Moldovei nu-i lipsește nimic. Are de toate și ne poate da tuturor de mâncare. Ne poate cuprinde pe toți, indiferent de limba în care ne culcăm copiii! Ne poate educa pe toți, ne poate îngriji pe toți.

Și, dragi prieteni, Moldova poate face toate acestea, pentru că ne are pe noi, cetățenii! Doar noi putem să ne lăsăm țara să ne “grijească”, așa cum spuneau vechii cronicari! Noi, nimeni altcineva. Fiecare dintre noi. Nu „ceilalți”, nu „alții”! EU, TU, NOI! Cel din sală sau cel de acasă care va asculta aceste cuvinte”, a spus Năstase.

„Aș vrea să nu uitați ziua de astăzi! Pentru că este ziua în care vă declar, cu certitudinea celui care știe ce spune, că nimic, absolut nimic...și nimeni, absolut nimeni, indiferent care este numele lui, nu mai poate opri ceea ce noi am început de prea multă vreme! Drumul națiunii noastre spre LIBERTATE nu mai poate fi oprit!”, a continuat liderul DA.

„Știți de ce ne vom lua Moldova înapoi? Pentru că noi, în comparație cu ei, NU FURĂM! Ne vom lua Moldova înapoi pentru că NOI, în comparație cu EI, NU MINȚIM! Moldova trebuie să fie a noastră, a celor mulți, drepți și curajoși, pentru că NOI, în comparație cu EI, suntem OAMENI, prețuim adevărul, vrem să trăim împreună, în liniște și bucurie, fără frică, fără teamă, fără lacrimi, alături de cei plecați care, tineți minte bine ce vă spun, de la anul vor începe să se întoarcă ACASĂ!

Acasă, dragii mei prieteni, este toată Moldova, cu tot ce are ea mai bun! Iar dacă nu-i bine nici acasă, atunci nu va fi bine nicăieri!

Moldova are nevoie de fiecare dintre noi, de implicarea și decizia noastră! Moldova are nevoie de curajul și determinarea fiecăruia dintre noi, de mândria noastră, de demnitatea pe care nu ne-o mai dorim murdărită!

Locul Moldovei este în Europa, nicăieri în altă parte! Iar Europa ne așteaptă! Trebuie doar să decidem unde ne este locul, alături de cine și cât de determinați suntem să facem ca toate lucrurile bune care se întâmplă în țările unde ne sunt plecați frații și copiii să se întâmple și aici, ACASĂ! După 24 februarie 2019, vom declara, din nou, Moldova o țară liberă! Vom scăpa de ei și de jugul lor, de minciunile, corupția, criminalitatea, manipularea, teroarea și fățărnicia lor! Pentru că EI sunt puțini, iar NOI suntem cei mai mulți! Pentru că pe EI, pe toți, îi poți adună într-o singură pușcărie nouă, în vreme ce pe NOI, pe toți ceilalți, o să ne încapă, cu bucurie, pentru vecie, draga noastră Moldovă! Pregătiți-vă, implicați-vă, dedicați-vă, dragii mei prieteni, să ne luăm țara și viețile înapoi!”, a spus în încheiere Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: