image
Sursa foto: jurnal.md

Ce spune Maia Sandu despre demisia in corpore a judecătorilor Curții Constituționale

„Unica acțiune posibilă ce putea fi luată de niște judecători care au făcut de rușine Republica Moldova peste hotare și și-au bătut joc de cetățeni și de Constituție”. Astfel a comentat premierul Maia Sandu demisia in corpore a judecătorilor constituționali.

„Demisia judecătorilor Curții Constituționale este unica acțiune posibilă ce putea fi luată de niște judecători care au discreditat imaginea instituției, au făcut de rușine Republica Moldova peste hotare și și-au bătut joc de cetățeni și de Constituție”, a comentat Maia Sandu.

Precizăm că judecătorii Curții Constituționale, Raisa Apolschii, Veaceslav Zaporojan, Artur Reșetnicov și Corneliu Gurin, și-au depus astăzi demisia in corpore.

Veaceslav Zaporojan a fost abilitat de Plenul Curții Constituționale să exercite atribuțiile administrative ale președintelui Curții până la alegerea noului Președinte.

Precizăm că Mihai Poalelungi și-a dat demisia din funcția de președinte al CC și judecător constituțional încă acum cinci zile.

Se întâmplă după ce, în perioada 7 - 9 iunie, Curtea Constituțională a luat decizii controversate, generând criză politică fără precedent în Republica Moldova. CC a adoptat o decizie, trei hotărâri și două avize care nu s-au bazat pe Constituția Republicii Moldova și propria jurisprudență, așa cum a confirmat și Comisia de la Veneția în opinia publicată la 24 iunie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: