„Suntem un stat mafiot în care nu mai există politică. Mai exact – suntem teritoriu cu licență de exploatare. Există doar afaceri ale băieților șmecheri. (...) Se vor promova tot felul de legi obscure care vor servi interesele economice ale clanului. După amnistie e logic să apară tot felul de privatizări dubioase. Se va mai modifica Codul electoral – ca să justifice anularea alegerilor din capitală, dar și să mai limiteze accesul opoziției la internet și rețele de socializare. Plus artificii populiste sub formă de cadouri electorale fără acoperire bugetară. În rest, chiar nu merită atenție, pentru că nu mai e Parlament și nu reprezintă cetățenii”, a declarat Ciobanu într-un interviu pentru Tribuna.

Vor fi luate și măsuri pentru ca acțiunile opoziției să fie cât mai puțin vizibile, a adăugat expertul politic, amintind în acest sens de interzicerea accesului la sediul PD a reporterilor Jurnal TV și TV8.

„Deja observăm cum celor două posturi tv le este restricționat accesul la briefing-urile PD, iar un ditamai spicher debiteză inepții în acest sens. Cred că e abia începutul. Cu siguranță vor dori să reglementeze (în sens restrictiv, desigur) și online-ul. Așa încât vizibilitatea opoziției să fie redusă la maxim. De aceea opoziția va fi impusă să fie cât mai activă în contactul direct cu cetățenii”, a menționat Victor Ciobanu.

În opinia expertului politic, există trei variante posibile de guvernare după alegerile parlamentare.

„PSRM (cea mai puțin probabilă); PD + PSRM + Șor (pro Moldova 1,2,3); PDA + PAS + PD. Trebuie să constat că toate variantele sunt proaste și foarte proaste, deși din considerente diferite. Posibil, în timp situația se va modifica, dar puțin probabil”, a punctat Ciobanu.