image
Sursa foto: captură video

Explozie la un combinat chimic din China; Trei persoane au murit

Deflagrația a avut loc miercuri, la un combinat chimic în regiunea autonomă Mongolia Interioară din nordul Chinei la începutul zilei de miercuri. În urma exploziei, trei persoane au fost ucise și alte cinci au fost rănite.

Explozia s-a produs marți, la ora locală 2:55 la Dongxing Chemical Co Ltd în oraşul Ulanqab, a anunţat agenţia de presă Xinhua citând autorităţile oraşului, potrivit Agerpres.

La sfârșitul lunii martie, o explozie la un combinat chimic în provincia Jiangsu, în apropiere de Shanghai, a ucis 78 de persoane şi alte 640 au fost spitalizate. Explozii accidentale se produc cu regularitate în China, de obicei, în sectorul industrial.

Anul trecut, în noiembrie, o scurgere de gaz într-o uzină chimică a provocat o explozie care s-a soldat cu 23 de morţi în Zhangjiakou, oraş gazdă al Jocurilor Olimpice de iarnă care vor avea loc în 2022, situat la aproximativ 200 de kilometri nord-vest de Beijing.

Cel mai grav accident industrial din China a avut loc în 2015 la Tianjin, unde o explozie imensă produsă într-un depozit de produse chimice a ucis cel puţin 165 de persoane în acest mare oraş port.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: