image
Sursa foto: Sky News

Michelle Obama recunoaşte că a plâns în ziua când a plecat de la Casa Albă

Fosta primă doamnă a SUA Michelle Obama (2009-2017) a recunoscut că ziua în care ea şi soţul său au plecat, după opt ani, de la Casa Albă ''a fost cea mai tristă din viaţa sa'' şi a mărturisit că a plâns mult, relatează EFE.

Michelle Obama a făcut această mărturisire în oraşul său natal, Chicago, unde a început marţi un turneu pentru promovarea cărţii sale de memorii ''Becoming'', în faţa a aproximativ 14.000 de persoane care au plătit bilete cu preţuri oscilând între 30 şi 3.000 de dolari.

"A fost o zi plină de emoţii împărţite", a declarat fosta primă doamnă prezentatoarei Oprah Winfrey, aleasă pentru această ocazie pentru a conduce interviul desfăşurat pe scena pavilionului sportiv United Center, al echipei Chicago Bulls.

În acea zi de 20 ianuarie 2017 au fost treizeci de minute de plâns la bordul avionului care i-a dus de la Washington la New York, a declarat ea, un moment pe care nu l-a inclus în cartea de memorii. "Dar care m-a marcat profund, pentru că sfârşitul mandatului nu a fost deloc uşor, iar eu şi Barack au vrut să facem totul la perfecţie", a spus ea, scrie Agerpres.

"Orice proces de tranziţie este o nebunie. Eşti o persoană normală şi într-o zi vin alegerile şi totul se schimbă instant. Este ca şi cum o bombă ar exploda la tine acasă", a povestit Michelle. Iar când trebuie să pleci, tranziţia începe din nou "incredibil de repede", a adăugat ea.

Michelle Obama a profitat de ocazia prezentării cărţii sale ''Becoming'' pentru a mărturisi că, în timpul ceremoniei de învestire a preşedintelui Trump, pe scena Congresului, a fost incapabilă să zâmbească. "Nu am putut, de obicei mă pricep la asta... Dar a fost mult prea greu", şi-a amintit ea.

În ''Becoming'', Michelle face eforturi pentru a depăsi arhetipul clasic al primei doamne, punând accentul pe experienţele universale legate de familie şi munca sa, alături de o serie de critici dure la adresa lui Trump.

Michelle îşi va promova memoriile într-un turneu demn de un rockstar cu discuţii pe stadioanele din SUA şi Marea Britanie însoţită de celebrităţi, precum scriitoarea Chimamanda Ngozi Adichie sau actriţele Reese Witherspoon şi Sarah Jessica Parker.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: