image
Sursa foto: digi24.ro

Trupurile celor doi români uciși în Kabul au fost repatriate

Trupurile celor doi români morți în atentatele din Kabul, de săptămâna trecută, au fost repatriate în România. Ceremonia de repatriere a sublocotenentului post-mortem Ciprian-Ștefan Polschi și a lui Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a avut loc marți, în Baza 90 din Otopeni.

Sublocotenentul Ciprian-Ștefan Polschi îndeplinea funcția de șofer în cadrul structurilor de comandament NATO din Kabul.

El și-a pierdut viața joia trecută în urma exploziei unei mașini-capcană în apropiere de Green Zone, din capitala Afganistanului, în timp ce se afla la volanul unui autovehicul de serviciu.

Vasile Rădună, reprezentant al misiunii diplomatice a României la Kabul, a decedat în cursul nopții de 2 spre 3 septembrie, în timpul unui atac terorist care a avut loc în campusul în care își desfășura activitatea Ambasada României la Kabul.

Cei doi eroi au fost decorați post-mortem de președintele României cu Ordinul Național „Steaua României” în grad de Cavaler, cu însemn de război.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: