Pedeapsa a fost aplicată de magistraţii Curţii de Apel Chişinău, care au admis contestaţia procurorilor împotriva sentinţei primei instanţe, care acum doi ani, aplicase în privinţa acestora pedepse nonprivative de libertate.

Menţionăm că poliţiştii au fost acuzaţi de procurori de „tortură comisă de mai multe persoane, cu folosirea unor instrumente special adaptate în acest scop”.

„Potrivit actului de inculpare, cazul a avut loc în dimineaţa zilei de 29 mai 2012. În scopul obţinerii unor declaraţii cu privire la comiterea unui furt, poliţiştii l-au maltratat pe un locuitor al satului Fârlădeni”, se arată într-un comunicat emis de Procuratura Republicii Moldova.

Abuzurile inspectorilor au avut loc în biroul de serviciu al unuia dintre inspectori, victima fiind numită cu cuvinte necenzurate, ameninţată cu privarea de libertate şi lovită crunt cu pumnii, picioarele, precum şi cu alte obiecte special adaptate pentru maltratare.

În rezultatul acţiunilor ilegale ale poliţiştilor, victima s-a ales cu multiple traumatisme, fapt confirmat prin rapoartele de expertiză.

Imediat după acest caz, bărbatul s-a adresat la Procuratură, pe acest fapt fiind pornită o cauză penală, iar poliţiştii deferiţi justiţiei, timp în care aceştia au fost eliberaţi din funcţie.

Decizia Curţii de Apel Chişinău a fost pronunţată în lipsa inculpaţilor, aceştea, conform procedurilor, urmând a fi anunţaţi în căutare, iar la reţinerea lor va fi pusă în aplicare pedeapsa cu închisoare.

Decizia este definitivă şi executorie, însă cu drept de recurs la Curtea Supremă de Justiţie