Breaking News

image
Sursa foto: jurnal.md

Octavian Ţâcu, către studenţi, sportivi, medici, intelectuali: Acum e momentul DECISIV; Alăturați-vă mișcării de REZISTENȚĂ

„Duminică va fi un moment al adevărului în care prin prezenţa noastră masivă o să arătăm suport pentru această mişcare de rezistenţă. O să arătăm partenerilor europeni că există un larg consens în societate asupra vectorului european, pentru că cei de la guvernare ne-au dezbinat”.

Este declarația istoricului şi editorialistului Octavian Ţâcu, membru al Comitetului de Rezistenţă Națională, creat ca reacție la anularea alegerilor din Chișinău.

Octavian Ţâcu a îndemnat intelectualii, medicii, studenții, sportivii, dar și alte categorii să iasă în număr mare la protestul de duminică, 1 iulie.

Octavian Ţâcu spune că acum este momentul decisiv, când fiecare trebuie să decidă dacă susţine dictatura sau este de partea schimbării.

„Din momentul invalidării votului nostru de către Curtea Supremă de Justiţie nu mai este vorba de PAS, Platforma DA, nici de Maia Sandu, nici de Andrei Năstase. Este vorba despre o opţiune de a fi de partea democraţiei sau de a fi de partea dictaturii. Această opţiune este a fiecărui cetăţean în parte. Fiecare dintre voi trebuie să se întrebe de partea de partea cui este şi alături de cine este din acest moment. Mulţi dintre voi aţi cerut să avem mulţi lideri în politică, aţi cerut să apară şi alţi oameni, pentru că în opoziţie nu sunt oameni reprezentativi. Ba nu vă place de Andrei Năstase, ba nu vă place de Maia Sandu, ba de al treilea sau al patrulea”, a continuat istoricul.

Totodată, Octavian Ţâcu a declarat că societatea civilă oferă sprijin necondiţionat acestei platforme: „Noi am venit aici împreună cu alţi reprezentanţi ai societăţii civile, oameni care contează în această ţară, să vă spunem că noi oferim acestei platforme un sprijin necondiţionat în transformarea politicii RM. Noi am venit să vă spune că există o alternativă pentru această guvernare: Nu suntem doar aceştia de la conferinţă, sunt cu mult mai mult oameni şi aceşti oameni sunt determinaţi să nu mai stea în zona de conformat, să analizeze politic lucruri, dar să procedeze la acţiuni politice foarte concrete”.

În continuare, Octavian Ţâcu a ținut să facă apel la mobilizare către mai multe categorii de cetățeni.

„Vreau să mă adresez intelectualilor, oamenilor de ştiinţă, cercetătorilor, profesorilor, și medicilor, celor care au un cuvânt de spus în această ţară şi care pot să determine o schimbare. Vreau să mă adresez tinerilor, studenţilor mei, elevilor şi celor care le-am vorbit de atâtea ori, celor care s-au plâns că nu au o opţiune pentru a rămâne în această ţară. Acum avem posibilitatea şi dreptul de a genera această schimbare.

Vreau să mă adresez sportivilor mei dragi, acelor băieţi care au fost rușinați de gesturile acestor criminali, care au terfelit noţiunea de sport, atât sportivilor activi, cât şi celor care au făcut sport. Aş vrea să fie alături de această mişcare de rezistenţă, să staţi alături de noi şi atunci când este nevoie să ne asiguraţi protecţia şi integritatea, pentru că avem de recuperat imaginea unor oameni care au făcut din noţiunea sport o nebunie.

Şi vreau să mă adresez unioniştilor pentru că nimeni în această ţară nu are dreptul de a lua românilor acest drept istoric-etnic de a fi un stat integru cu România, la fel cum nimeni nu are dreptul de a interzice un partid unionist. Identitatea românească este o parte integrantă a Declaraţiei de Intendență şi a identităţii acestei ţări.

Nu vă cer afilierea faţă de unele partide, dar aş vrea să vă cer să nu vă lăsaţi identificaţi cu această dictatură, că sunteţi manipulaţi şi instrumentalizaţi de Plahotniuc, şi să manifestaţi o empatie faţă de lucrurile care se întâmplă în această ţară”, a punctat Octavian Ţâcu.

Noutăţile partenerilor

comentarii: