image
Sursa foto: border.gov.md

Un bărbat din Soroca, reținut la frontieră cu gumă de mestecat în valoare de 80 000 de lei fără acte // FOTO

Un bărbat de 41 de ani, din satul Vasilcău, raionul Soroca a fost reținut, ieri, la punctul de trecere Otaci. Acesta urma să intre în țară cu un lot impunător de gumă de mestecat, valoarea căruia se ridică la 80 mii lei.

Echipa mixtă de control, formată din polițiștii de frontieră și inspectorii vamali, a dejucat planul bărbatului în introducerea ilegală în țară a bunurilor, prin camuflarea acestora în polița portbagajului.

Bărbatul era la volanul unei mașini de model Mercedes 312 D, înmatriculat în R. Moldova.

În baza unei informații deținute la nivelul Direcției regionale NORD, polițiștii de frontieră și vameșii au dispus verificarea minuțioasă a vehiculului.

Astfel, în zona poliței portbagajului s-au descoperit 256 de cutii cu gume de mestecat, pentru care conducătorul auto a confirmat că-i aparțin, însă nu deține documente privind proveniența.

Cele 7 680 de pachete urmau să ajungă pe piața neagră din R. Moldova, iar după comercializarea acestora persoana ridica o sumă de 80 000 de lei.

Bărbatul s-a conformat cerințelor de confiscare a mărfii și este dispus să coopereze cu oamenii legii.

Prin urmare, întreaga cantitate de marfă a fost ridicată și amplasată în cameră de păstrare a corpurilor delicte din Sectorul Poliției de Frontieră Otaci, până la stabilirea tuturor circumstanțelor și aplicarea pedepsei.

border.gov.mdborder.gov.md

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: