image
Sursa foto: The New York Times,

Australia anunţă că va participa la misiunea coordonată de SUA pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic

Australia se va alătura Statelor Unite în misiunea internaţională pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul, a anunţat, miercuri, şeful Guvernului de la Canberra, Scott Morrison.

"Acest comportament destabilizator este o ameninţare la adresa intereselor Australiei în regiune", a afirmat premierul australian.

"Guvernul a decis că este în interesul naţional al Australiei să colaboreze cu partenerii noştri internaţionali", a adăugat Morrison, precizând că ţara sa va trimite în Orientul Mijlociu un avion de supraveghere maritimă de tip P-8A Poseidon, pentru o misiune cu o durată de o lună, în cursul acestui an, iar o fregată australiană va fi dislocată în ianuarie 2020, pentru de şase luni, potrivit cotidianului The New York Times, citat de mediafax.ro.

Marea Britanie şi Israelul au anunţat că se vor alătura Statelor Unite în misiunea internaţională pentru protejarea navelor comerciale în Golful Persic, în contextul tensiunilor cu Iranul. În schimb o serie de state europene, printre care Germania, au respins solicitarea Administraţiei Donald Trump privind participarea cu unităţi navale sau aeriene la această misiune.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: