image
Sursa foto: foto simbol//border.gov.md

Un tânăr, prins cu permis de conducere fals la frontiera de stat; A fost pornită o cauză penală

Un tânăr cu dublă cetățenie, a Republicii Moldova și a României a fost prins la frontiera de stat cu un permis de conducere falsificat. Deși i-a fost autorizată ieșirea din țară, pe numele persoanei este pornită o cauză penală pentru deținerea actelor oficiale false.

La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere Sculeni s-a prezentat pe sensul de ieșire din țară un autoturism Audi Q5, la volanul căruia a fost legitimat un bărbat cu dubla cetățenie, în vârstă de 28 de ani.

În timpul controlului documentelor și acționând în baza analizei de risc, conducătorului auto i-a fost solicitat de a prezenta toate actele avute cu sine.

În acest sens, spre verificare au fost înmânate toate actele deținute, printre care s-a regăsit și un permis de conducere eliberat de autoritățile italiene.

Din primele cercetări s-a constatat că documentul prezintă semne clare de falsificare, fiind identificate mai multe elemente distinctive care nu corespundeau unui act autentic.

La cele depistate, tânărul nu a oferit informații concrete.

Permisul de conducere cu pricina a fost ridicat și transmis spre expertiza tehnico-juridică.

Precizăm că de la începutul anului curent până în prezent, polițiștii de frontieră au depistat la controlul de frontieră cinci permise de conducere falsificate.

De menționat că pe parcursul anului 2018 au fost ridicate la frontieră 141 de permise false și falsificate, comparativ cu anul 2017 numărul acestora este în creștere cu peste 75%.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: