image
Sursa foto: Piviso

Luxemburgul va deveni prima ţară din lume cu transport public gratuit

Luxemburgul va deveni prima ţară din lume în care transportul public va fi gratuit, a relatat miercuri The Guardian în ediţia sa online.

Biletele pentru transportul cu trenul, tramvaiul şi autobuzul vor fi eliminate începând de vara viitoare, conform planurilor guvernului de coaliţie reales al premierului Xavier Bettel, care a fost învestit miercuri în funcţie pentru al doilea mandat.

Xavier Bettel, al cărui Partid Democrat (liberal) va forma un guvern cu social-democraţii şi cu Verzii, s-a angajat în recenta campanie electorală să facă din protejarea mediului o prioritate, scrie Agerpres.

În afară de măsura privind transportul în comun, noul guvern ia în considerare de asemenea legalizarea canabisului şi introducerea a două noi zile de sărbătoare publică.

Oraşul Luxemburg, capitala Marelui Ducat, este afectat de cele mai mari ambuteiaje din lume.

Oraşul are circa 110.000 de locuitori, dar alte 400.000 de persoane fac naveta pentru a lucra în capitala Luxemburgului. Conform unui studiu, şoferii din oraşul Luxemburg au petrecut în medie în ambuteiaje 33 de ore în 2016.

În timp ce întreaga ţară are 600.000 de locuitori, alte aproape 200.000 de persoane care trăiesc în Franţa, Belgia şi Germania trec graniţa în fiecare zi pentru a lucra în Luxemburg.

Decizia a fost precedată de măsuri în aceeaşi direcţie: în această vară, guvernul a făcut gratuit transportul public pentru fiecare copil şi pentru fiecare tânăr sub 20 de ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: