În rechizitoriul prezentat de procuror se arată că dădaca, în vârstă de 23 de ani, care este și ea mamă a doi copii, a acoperit-o pe micuță cu o plapumă și a stat pe ea timp de câteva minute, blocându-i accesul la aer, în timp ce naviga pe telefonul mobil. Aflați în aceeași încăpere cu cea care i-a luat viața fiicei lor, părinții copilei nu au putut evita un conflict cu acuzata.

Dădaca, originară din Ucraina, care activa în acea grădiniță din 2016, și avea grijă de copii cu vârste cuprinse între trei luni și un an și jumătate, a fost acuzată și de alte opt cazuri de violență față de micuți. Reprezentantul legal al cuplului a declarat că părinții de află într-o stare psihică extrem de gravă și că singura lor consolare este acum o schimbare radicală și imediată a atitudinii față de problemele ce țin de siguranța copiilor din Israel. În acest sens, părinții victimei au ajuns și la parlamentul israelian.

Tragedia a ajuns la inimile a mii de persoane din Israel, care continuă să oferă tot sprijinul familiei de moldoveni. Recent a avut loc și un protest față de lipsa unui control strict asupra grădinițelor din această țară.