image
Sursa foto: facebook/Alexandru Slusari

Alexandru Slusari: În loc să lupte cu oligarhia, corupția și sărăcia Dodon a intrat în cârdășie geopolitică cu Plahotniuc

În loc să lupte cu oligarhia, corupția și sărăcia Dodon a intrat aproape deschis în cârdășie geopolitică cu Plahotniuc, susține vicepreședintele Platformei DA, Alexandru Slusari.

„Acceptarea procurorului general, desemnat cu încălcarea procedurii legale. Împărțirea ambasadorilor, judecătorilor, conducerii Moldova Gaz. Sistemul electoral mixt. Promulgarea schemei obscure cu Arena Sportivă. Șirul exemplelor de conlucrare poate fi continuat. Transformarea partidului socialiștilor în apendice GBC nu a trecut neobservat în rândurile alegătorilor, o bună parte din care nu l-au votat pe Dodon pentru declarațiile sale sterile antieuropene și românofobe”.

Mai mul, Alexandru Slusari susține că Plahotniuc ar fi salvatorul socialiștilor.

„La 30 octombrie 2016 pentru Igor Dodon în Chișinău și Bălți au votat peste 158 mii și, respectiv, peste 25 mii de alegători. La referendum pentru demiterea lui Chirtoacă au votat doar 96 mii de cetățeni. Iar la ultimul scrutin privind alegerea primarilor din Chișinău și Bălți pentru candidații socialiștilor au votat puțin peste 91 mii și sub 7 mii de alegători. Doar în 17 luni socialiștii au pierdut în două cele mai mari orașe din țară peste 85 mii de susținători. Asta deși președintele Igor Dodon foarte activ și agresiv i-a susținut pe ambii candidați PSRM, la dispoziția lor fiind trei canale TV și cele șase posturi a lui Plahotniuc n-au spus niciun cuvânt de critică în adresa socialiștilor, concentrându-se pe linșaj mediatic a candidatului comun al forțelor antioligarhice și proeuropene”, spune Alexandru Slusari.

„Deci, avem un trend foarte vizibil de declin al socialiștilor. Însă, prietenul Plahotniuc sare repede la ajutor, introduce sistemul mixt cu alegerea deputaților într-un singur tur și face "curățirea" deplină a eșichierului stâng politic. Așadar, ultimele alegeri din 20 mai, modelate pentru viitorul scrutin parlamentar, le aduc socialiștilor victoria în 9 din 11 circumscripții din municipiul Chișinău. Adăugați aici încă 2 circumscripții din Transnistria, precum și 3 din Găgăuzia și Taraclia”, a declarat vicepreședintele Platformei DA.

Alexandru Slusari susține că: „majoritatea cetățenilor Republicii Moldova demult au înțeles că Plahotniuc este un mafiot cinic cu viziuni pecuniare pentru propriile buzunare și cu metodele de guvernare absolut aziatice”.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: