image
Sursa foto: libertatea.ro

O tânără a născut la bordul unui avion

O tânără din Congo a născut, joi, în timp ce se afla la 12.600 metri altitudinea. Femeia și soțul ei călătoreau din Gabon spre Turcia când a intrat în travaliu și a adus pe lume un băiat, scrie Daily Sabah.

Nașterea a avut loc la bordul unui avion Turkish Airlines, iar băiețelul, numit de părinții lui Bennel s-a născut în timp ce aeronava se afla în spațiul aerian al Nigerului.

Musuamba Michoukayembe, în vârstă de 21 de ani, cetățean al Republicii Democrate Congo, a început să aibă dureri la aproape trei ore după decolare, când avionul se afla la 12.600 de metri altitudine.

Ea a intrat în travaliu, iar soțul său, medic, și echipajul avionului au eliberat spațiul din spate al avionului și au pregătit zona pentru naștere. „Sub conducerea echipajului de cabină, care a avut grijă ca totul să decurgă corespunzător, copilul a fost adus pe lume în mod natural și în stare bună. Din fericire, tatăl său este doctor, ceea ce ne-a ajutat foarte mult”, a spus pilotul comandant Alper Akkaya, scrie libertatea.ro.

Potrivit acestuia, cu puțin înainte de a intra în spațiul aerian al Turciei, echipajul a cerut o aterizare prioritară, precum și o ambulanță și medici care i-au așteptat pe aeroport, au preluat mama și copilul și i-au transportat la cel mai apropiat spital.

„Am dus la final această sarcină într-un mod bun, iar nașterea a fost una sănătoasă. Dacă ar fi fost probleme am fi cerut aterizare pe un alt aeroport, dar întrucât copilul și mama erau bine, am continuat zborul încă patru ore”, a adăugat pilotul.

Purtătorul de cuvânt al Turkish Airlines a declarat că avionul „a decolat cu 144 de pasageri și a aterizat cu 145”. „A fost un moment minunat pentru noi”, a adăugat ea. Aceasta a fost cea de-a șasea naștere înregistrată în ultimii 28 de ani în spațiul aerian turc sau într-un avion înregistrat în Turcia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: