image
Sursa foto: Facebook/Igor Dodon

Cât ne costă deplasările lui Dodon peste hotare // INFOGRAFIC

Pe parcursul anilor 2017, 2018 și a primului trimestru din 2019, președintele Igor Dodon a efectuat peste hotarele țării 37 vizite oficiale și de lucru.

Acestea au costat în total peste 2 milioane 719 mii de lei din bugetul de stat și au acoperit cheltuielile de diurnă, locațiune și transport, arată o analiză a CPR Moldova.

Doar 13% dintre călătoriile lui Dodon au avut drept destinație un stat din Uniunea Europeană, iar 46% din deplasări au fost efectuate în Federația Rusă.

„Vă informăm că suma alocațiilor bugetare destinate cheltuielilor aferente deplasărilor Președintelui și ale delegațiilor însoțitoare din cadrul Aparatului Președintelui R. Moldova, care includ cheltuieli pentru diurnă, locațiune și transporta, în 2017 a constituit 1 135 479 lei, în 2018 – 1 325 958 lei, iar în anul curent 257 634”, se arată într-un răspunsul oferit de secretarul general al Președinției, Ruslan Flocea.

Este curios faptul că deși a fost indicat că în Regiunea Omsk a Federației Ruse, președintele a călătorit de unul singur, în fotografiile de pe site-ul oficial al Președinției, acesta apare însoțit de către Prima Doamnă.

Probabil costurile pentru deplasarea acesteia au avut o altă sursă de acoperire, decât cea a bugetului public.

Dodon, călătoriiDodon, călătorii

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: