image
Sursa foto: army.md

Al șaisprezecelea contingent al Armatei Naţionale, detaşat în operaţia de menținere a păcii KFOR, a revenit din Kosovo

Cu ocazia revenirii în țară a celui de-al șaisprezecelea contingent al Armatei Naționale din Kosovo, ministrul Apărării Anatolie Nosatîi i-a felicitat pe cei 40 de pacificatori și i-a decorat cu distincții și diplome pentru prestația excelentă și pentru contribuția la menținerea păcii și stabilității într-un teatru de operații multinațional.

„Prin calitatea misiunilor executate în şase luni de mandat, ați demonstrat că Armata Națională dispune de ofițeri, sergenți și soldați bine pregătiți, instruiți în conformitate cu standardele occidentale, gata să acţioneze în operaţii internaţionale de stabilizare şi menţinere a păcii. Vă îndemn să împărtăşiţi cu militarii din unitățile Armatei Naționale experienţa învățată de la colegii din alte armate și să contribuiți, astfel, la realizarea obiectivului de transformare a instituției de apărare în una modernă, capabilă să-și îndeplinească misiunile constituționale”, a spus Anatolie Nosatîi.

Tot în cadrul ceremoniei, trei ofițeri ai Armatei Naționale din cel de-al 15-lea contingent moldovenesc, care s-a aflat în KFOR în perioada 2020-2021, au primit medalia „Pentru Pace” din partea Comandamentului Italian al misiunii.

La eveniment a participat șeful Marelui Stat Major, general de brigadă Eduard Ohladciuc, precum și corpul de atașați militari acreditați pentru Republica Moldova.

Noutăţile partenerilor

comentarii: