image
Sursa foto: 123RF.com

Deciziile Curții Constituționale atrag critici și de peste ocean; Canada îndeamnă partidele și instituțiile din RM la dialog

Deciziile Curții Constituționale de la Chișinău continuă să atragă criticile comunității internaționale.

Autoritățile din Canada a anunțat că urmărește îndeaproape ultimele evoluții politice din Republica Moldova și că sunt îngrijorate de deciziile care au condus la invalidarea noului guvern de coaliție, urmată de suspendarea președintelui și decretul privind organizarea de noi alegeri parlamentare.

„Canada urmărește îndeaproape ultimele evoluții politice din Republica Moldova. Am luat act, cu rezerve și îngrijorare, hotărârea judecătorească care a condus la invalidarea noului guvern de coaliție, urmată de suspendarea președintelui și decretul privind organizarea de noi alegeri parlamentare. Încurajăm toate partidele politice și instituțiile din Moldova să se angajeze la dialog pentru a rezolva impasul actual. Orice rezoluție trebuie să respecte standardele democratice internaționale, statul de drept și să reflecte voința democratică a poporului moldovenesc”, se arată în comunicatul Ambasadei Canadei în România, Bulgaria și Republica Moldova.

„Canada își reafirmă sprijinul față de calea Moldovei către integrarea și reforma europeană. Credem ferm că toate deciziile luate pentru a aborda situația actuală ar trebui să conserve și să promoveze aceste obiective importante”, se mai spune în comunicat.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: