image
Sursa foto: facebook.com/alexandru.kiriakkiri

Mirosul insuportabil din capitală: Internauții au lansat o petiție

În mediul online a fost lansată o petiție prin care oamenii își arată nemulțumirea față de problema mirosului insuportabil din capitală. Aceștia cer autorităților soluționarea de urgență a acestei probleme.

Totodată, pe rețelele sociale au apărut imagini cu sursa de unde ar proveni mirosul insuportabil din capitală.

Imaginea a fost publicată de fotograful Alexandr Kiriak, care a menționat în postare că locul este sursa de poluare.

BâcBâc

„După noaptea cumplită și nedormită din cauza mirosului neplăcut am decis să acționez. Toți ați văzut fotografii în care se întâlnesc două râuri, și cu siguranță asta este ceva frumos și uimitor. Astăzi am văzut același lucru în Chișinău. Două râuri s-au întâlnit, râul Bâc și incompetența autorităților”, a scris fotograful.

Tot astăzi, liderul PL Dorin Chirtoacă a apărut într-un live de la fața locului. Acesta a acuzat administrația Apă Canal Chișinău de mirosul insuportabil. „Astăzi în loc să strângă nămolul în geotuburi ei înșiră nămolul pe câmp, pe paturile de uscare din perioada sovietică”, afirmă politicianul.

Zilele trecute Ministerul Mediului s-a autosesizat pe marginea poluării râului Bâc, iar inspecția pentru Protecția Mediului Chișinău a vizitat Stația de Epurare Chișinău și a constatat că sursele de poluare pot fi multiple, inclusiv de la agenți economici.

Despre aceasta a anunțat pe facebook secretara de stat la Ministerului Mediului în domeniul protecției mediului și resurselor naturale, Iuliana Cantaragiu, care a declarat că au fost prelevate probe de apă din mai multe puncte pentru efectuarea investigațiilor de laborator, iar în urma rezultatelor acestora se va putea stabili sursa poluării.

Potrivit ei, rezultatele vor fi gata miercuri.

Iar responsabilii de la S.A Apă Canal Chișinău susțin că cauza mirosului nu este neapărat determinat doar de activitatea Stației de Epurare.

Internauții au lansat o petiție „Semnează contra mirosului urât a râului Bâc” unde discută această problemă și susțin că mirosul insuportabil vine de la stația de epurare defectă.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: