image
Sursa foto: mei.gov.md

Atenţie: Pe mai multe trasee din ţară s-a format gheţuş; Şoferii transportului de rută, îndemnați să nu pornească la drum

Pe traseele din țară se circulă în condiții de iarnă. În context, Ministerul Economiei și Infrastructurii informează că, la moment, traseele naționale sunt practicabile și se circulă în condiții de iarnă. Pe unele trasee este ghețuș, printre care - Chişinău-Ungheni-Sculeni, Chişinău-Leuşeni, Chişinău-Bender, Anenii Noi-Căuşeni-Ştefan Vodă-Palanca, Chişinău-Hînceşti-Cimişlia-Comrat-Vulcăneşti – Giurgiuleşti, Hînceşti-Leova-Cahul și Rezina-Orhei.

Totodată, Ministerul Economiei și Infrastructurii atenționează pietonii și conducătorii auto să fie prudenți în trafic, să respecte cu strictețe regulile de circulație și indicatoarele rutiere.

În aceste condiții, conducătorii auto sunt îndemnați să se deplaseze cu viteză redusă atât în localități, cât și în afara lor, să păstreze o distanță mai mare între automobile, astfel încât să reușească manevra de frânare, să evite parcarea autovehiculelor în apropierea copacilor.

De asemenea, conducătorii de mașini de tonaj mare și transport de rută sunt îndemnați să nu pornească la drum neechipați corespunzător, punând astfel în pericol atât viața lor, cât și a celorlalți participanți la trafic.

Potrivit informațiilor, până la această oră au fost antrenate 46 de utilaje speciale, distribuite 256 tone de material antiderapant și implicați 53 de muncitori.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: