image
Sursa foto: Getty Images

Real Madrid își umple conturile după triumful din Champions League: Suma uriașă încasată de madrileni

Performanța de excepție a lui Real Madrid din Champions League a fost răsplătită pe măsură. Madrilenii și-au umplut conturile după ce și-au adjudecat cel de-al 13-lea trofeu din istoria lor în cea mai importantă competiție inter-cluburi din lume, un record greu de egalat.

Mai exact, Real a încasat 87,1 milioane de euro în total, dintre care 31,9 de milioane reprezintă banii proveniți din market pool. Interesant este faptul că, anul trecut, Juventus a încasat mai mult decât campioana Real, deși a pierdut finala.

Cum au fost repartizați banii

12,7 milioane de euro reprezintă suma fixă asigurată pentru prezența în grupe, la care s-au adăugat 7,03 milioane pentru cele 4 victorii și o remiză din faza grupelor. Apoi madrilenii au mai primit 6 milioane pentru calificarea în optimi și 6,5 milioane pentru calificarea în sferturi. La aceaste sume se adaugă 7,5 milioane de euro pentru prezența în semifinale și 11 pentru atingerea finalei. Pentru câștigarea trofeului, trupa lui Zidane a mai încasat 4,5 milioane.

Pe lângă aceste sume, obținute doar din merite sportive, se mai adaugă valoarea din market pool, care se traduce prin banii cuveniți fiecărei federații, conform cu "greutatea" coeficientului în ceea ce privește drepturile audio-vizuale, adică 31,9 milioane.

Finalista Liverpool e doar pe locul al treilea în privința veniturilor din Champions League, cu 78,1 milioane de euro, în timp ce AS Roma e pe locul secund la banii încasați. "Călăul" Barcelonei a primit 81,4 milioane, în total.

În total, în cele 26 de ediții din "era Champions League", începând cu sezonul 1992-1993, Real a încasat 776 de milioane de euro, cei mai mulți bani din istoria acestei competiții. În tot acest timp, și-a adjudecat trofeul de 7 ori. În acest clasament al banilor, Real e urmată de Bayern, care a câștigat trofeul de două ori în acest interval. Bavarezii au încasat 742,5 milioane de euro, urmați de Barcelona, cvadruplă campioană, cu 693,2 milioane.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: