image
Sursa foto: AP

Prezentare a programului de dobândire a cetăţeniei RM prin investiţie, la Hong Kong: „Moldova - o perlă a Europei moderne”

Compania „Henley & Partners”, membră a consorțiului câștigător, care se ocupă de implementarea programului de dobândire a cetăţeniei moldoveneşti prin investiţie, va desfăşura la Hong Kong o prezentare oficială a proiectului.

Evenimentul va avea loc vineri, 22 martie. Potenţialii clienţi sunt invitaţi la o recepţie numită simplu: "Moldova - o perlă a Europei moderne".

Într-un comunicat plasat pe site-ul companiei "Henley & Partners" se arată că cei care vor prezenta avantajele programului de dobândire a cetăţeniei moldoveneşti contra cost vor fi "oaspeţii speciali" de la Chişinău. Este vorba despre secretarul de stat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, Vitalie Iurcu, prezentat - cităm - "Excelența Sa", şi şeful programului de dobândire a cetățenie prin investiție, Iulia Petuhova.

Potrivit informațiilor de pe site-ul Henley & Partners, astfel de evenimente cu participarea celor doi vor avea loc în lunile martie-aprilie în orașele Zurich (Elveția), Bangkok (Thailanda), Manila (Filipine), Singapore și Ho Chi Minh (Vietnam).

În comunicatul companiei se mai spune că deţinătorii paşapoartelor moldoveneşti au dreptul de a vizita fără viză sau cu viză, la sosire, mai mult de 120 de țări ale lumii, inclusiv Rusia, Turcia și țările europene din zona Schengen, iar contribuția minimă pentru obținerea cetățeniei moldoveneşti este de numai 100 de mii de euro de solicitant.

Mai mult, clienţii sunt anunţaţi că cetățenia astfel dobândită poate fi transmisă generațiilor viitoare.

Amintim că mai mulţi experţi au declarat anterior că programul de dobândire a cetăţeniei moldoveneşti prin investiţie ar putea să ne coste regimul liberalizat de vize cu Uniunea Europeană. Asta pentru că blocul comunitar are ca prioritate securizarea spaţiului european. Compania Henley & Partners, membru al consorțiului cu care Guvernul de la Chişinău a semnat contractul, a figurat anterior într-un scandal de corupţie în Malta.

Este vorba despre o investigaţie nefinalizată, la care a lucrat în ultimele luni de viaţă jurnalista malteză Daphne Caruana Galicia, ucisă în octombrie 2017. Jurnalista remarca în notele sale că programul guvernului maltez de acordare a cetăţeniilor pentru străini se bazează pe taxe de protecţie şi mită la nivel înalt.

Noutăţile partenerilor

comentarii: