image
Sursa foto: privesc.eu

Consilierul lui Trump, la Chișinău: Decizia privind viitorul Republicii Moldova nu trebuie să fie influențată din exterior

Lupta cu fenomenul corupției este foarte importantă pentru Republica Moldova, pentru eforturile în atragerea investitorilor, inclusiv a celor din SUA. Statele Unite cred mult în suveranitatea și independența Republicii Moldova, iar viitorul țării nu trebuie să fie influențat din exterior. Declarații în acest sens au fost făcute la Chișinău de către John Bolton, consilier pe securitate al președintelui SUA, Donald Trump

„SUA cred foarte mult suveranitatea, independența Republicii Moldova. Decizia privind viitorul țării nu trebuie să fie influențată din exterior”, a declarat John Bolton la conferința de presă susținută împreună cu premierul Maia Sandu.

Oficialii au discutat despre prioritățile actualului Executiv de la Chișinău, combaterea corupției mari, reducerea sărăciei, crearea oportunităților de dezvoltare economică, diversificarea resurselor energetice.

„Desigur ne dorim să continuăm cooperarea noastră în domeniul militar, economic, dar și în alte sectoare în care putem coopera. Vorbim, de exemplu, despre securitatea cibernetică, telecomunicații, sectorul energetic. Este adevărat, avem o agendă foarte mare în față, care poate fi realizată de ambele părți”, a mai spus John Bolton.

Precizăm că prim-ministrul Maia Sandu şi alţi membri ai Guvernului vor efectua o vizită oficială în Statele Unite ale Americii, în perioada 31 august - 4 septembrie.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: