image
Sursa foto: privesc.eu

Câte două terenuri de sport mixte în fiecare sector; Năstase: Bunele practici din Cluj, Oradea sau Timișoara vor fi repere

Construcția terenurilor mixte de sport în toate sectoarele capitalei va fi una dintre soluțiile care va duce la creșterea confortului vieții urbane, susține candidatul comun al forțelor proeuropene și antioligarhice, Andrei Năstase.

„În calitate de primar îmi propun ca în fiecare sector al capitalei noastre să construiesc în primul an de activitate câte două terenuri de sport mixte, pe care tinerii să le folosească gratuit pentru a practica orice fel de sport. Pe lângă acestea vom avea în vedere construcția complexelor sportive și de agrement în Chișinău și vom crea, de asemenea, politici de subvenționare directă sau indirectă la procurarea de abonamente la sălile de sport. Pe lângă terenurile de sport vor fi amenajate și zonele de joacă pentru copii. Toate aceste lucruri le vom face conform unor modele extrem de productive, implementate deja în marele orașe din Europa și din România. Bunele practici de la Cluj, Oradea sau Timișoara vor fi pentru noi repere”, a spus Andrei Năstase.

Potrivit lui Andrei Năstase o curte bine amenajată și iluminată va da siguranță copiilor.

„Știu cât de importante sunt și locurile de joacă pentru copii noștri și de aceea pun accent pe sport, pun accent pe terenurile de joacă, pun accent pe zonele de agrement. Este importantă dezvoltarea personală a copiilor încă de mici, iar prin activitățile nonformale în aer liber aceștia vor căpăta abilități și competențe și totodată le vor dezvolta pe cele pe care le au deja. Vedem o lipsă de interes din partea autorităților față de problemele cu care se confruntă tinerele familii, care nu prețuiesc și nu promovează sportul în viața noastră”, a declarat Andrei Năstase.

„Scopul celor care au fost la conducerea capitalei este de a acapara toate aceste zone pentru a construi blocuri locative sau alte construcții de interes economic. Nu le pasă de interesele cetățenilor, ci doar de interesele lor personale. Ani de zile am văzut cum copiii noștri au fost prejudiciați. Neavând terenuri de sport aceștia nu și-au putut desfășura activitățile sportive. Vă garantez că nu voi permite ca între blocurile dumneavoastră să apară imobile peste noapte, pe ascuns, astfel încât oamenii să rămână fără spații verzi, fără locuri de agrement sau locuri de joacă pentru copii”, a conchis Andrei Năstase.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: