image
Sursa foto: Jurnal.md // Nadejda Roscovanu

Consumatorii casnici au beneficiat de compensații pentru achitarea facturilor la energie în valoare de 800 de mil. de lei

Termoelectrica S.A. informează că în sezonul de încălzire (noiembrie 2022 - martie 2023), lunar, locatarii a circa 200 de mii de apartamente au beneficiat de compensații din bugetul de stat pentru achitarea facturilor la energie în sumă de circa 808 milioane de lei.

Potrivit Termoelectrica, în luna martie curent, a fost alocată din Fondul de reducere a vulnerabilității energetice cea mai mare parte a compensațiilor, în valoare de 223 de milioane de lei, ce reprezintă o compensare a plăților de 47% la facturile emise pentru consumul de energie termică.

Majoritatea consumatorilor Termoelectrica au fost încadrați în categoria de vulnerabilitate foarte ridicată, ceea ce înseamnă că circa 103 mii de apartamente/consumatori au achitat pentru energia termică un tarif de 1.450 lei/Gcal.

Reamintim că prin Programul „Ajutor la contor”, în dependență de gradul de vulnerabilitate atribuit, consumatorii au beneficiat de compensații lunare.

Totodată, și în sezonul de încălzire 2021-2022 consumatorii au beneficiat de compensații de stat, în valoare de 524 de milioane de lei.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: