image
Sursa foto: gov.md

Nicu Popescu, după întrevederea cu Catherine Colonna: „Franța rămâne un aliat ferm al RM în drumul de aderare la UE”

Șeful diplomației de la Chișinău, Nicu Popescu, a avut o întrevedere cu ministra afacerilor externe a Franței, Catherine Colonna, care a vizitat inițial orașul port Odessa, iar apoi a venit într-o vizită de lucru la Chișinău.

În cadrul întrevederii a fost discutată relația bilaterală cu Republica Franceză, implementarea Planului de acțiuni privind recomandările Comisiei Europene și hotărârea autorităților de a realiza reformele necesare pentru accelerarea parcursului european, dar și situația de securitate regională și consecințele războiului brutal al Rusiei împotriva Ucrainei.

Oficialul francez a menționat că Franța rămâne un aliat ferm al Republicii Moldova, atât în drumul de aderare la Uniunea Europeană, cât și în procesul de implementare a reformelor asumate de autorități.

„Am discutat cu șefa diplomației franceze organizarea la 1 iunie a celui de-al doilea Summit al Comunității Politice Europen. Am fost asigurat de toată susținerea Franței pentru buna desfășurare a acestuia. Am stabilit să continuăm eforturile diplomatice pe substanța discuțiilor de la summit și temele prioritare: securitatea cibernetică, solidaritatea energetică și conectivitate în beneficiul cetățenilor”, a menționat Nicu Popescu.

Șeful diplomației de la Chișinău a mai adăugat că atât RM, cât și Franța sunt solidare în condamnarea în termenii cei mai duri a atacurilor absolut brutale ale Federației Ruse asupra orașelor ucrainene, inclusiv Odesa.

Orașul port a fost vizitat înainte de vizita la Chișinău, de șefa diplomației franceze, acesta fiind inclus recent pe lista patrimoniului mondial în pericol. Catherine Colonna a evidențiat în context datoria întregii umanități de a-l proteja.

Noutăţile partenerilor

comentarii: