image
Sursa foto: crimemoldova.com

Două tinere din RM, la un pas să fie duse peste hotare pentru a fi exploatate sexual // VIDEO

Două tinere de 19 și 26 de ani din Republica Moldova au fost salvate de exploatare sexuală comercială. Ele fac parte din familii social-vulnerabile fiind recrutate și ulterior traficate în Grecia cu scop de a presta servicii sexuale

Potrivit Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale, în comun cu ofițerii Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, o tânără de 23 de ani din țara noastră este bănuită de trafiic de ființe umane în complicitate cu alți cetățeni din RM, Grecia și Bulgaria.

Pe parcursul anilor 2017 și 2018 a fost monitorizată și analizată activitatea ilegală a bănuitei.În rezultat au fost identificate cele două victime, cetățene a Republicii Moldova, ambele locuitoare ale raioanelor din estul țării.

Conform planului infracțional, suspecta identifica tinere din familii nevoiașe, le promitea posturi de lucru bine plătite peste hotare și le asigura transportul până la destinație.

Ajunse în Grecia, orașul Atena, victimele erau asigurate cu chirie, unde prestau servicii sexuale comerciale.

Potrivit declarațiilor tinerelor, ele întrețineau relații sexuale cu până la 30 de bărbați pe zi, iar plata pentru un client era de zece euro, din care le revenea o jumătate.

Având informații concrete pe caz, acum două săptămâni procurorii și polițiștii de frontieră au oprit la ieșirea din mun. Chișinău un autocar de rută internațională, fiind depistate tinerele care aveau planificată ”călătoria” în Grecia pentru aceleași scopuri.

Mai târziu, pe 24 ianuarie curent, a fost reținută și suspecta de trafic de ființe umane.

În prezent, investigațiile pe caz continuă, în scopul identificării și altor potențiale victime ale traficului, a tuturor complicilor, precum și a bunurilor obținuți din activitatea infracțională.

În caz de condamnare, învinuita riscă închisoare pe un termen de la șapte la 15 ani.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: