image
Sursa foto: rizin.14

Mayweather, anunțul exploziv al anului. A semnat și va lupta în Japonia, pe 31 decembrie

Floyd Mayweather nu a glumit când a spus că va lupta din nou, deși s-a retras de trei ori din activitate. Americanul a semnat un contract cu promoția japoneză RIZIN, pentru a lupta cu Tenshin Nasukawa, superstarul japonez din kickbox și MMA. Meciul va avea loc în Japonia, pe "Superarena" din Saitama, chiar pe 31 decembrie.

Pugilistul ajuns la 41 de ani e fost campion mondial la 5 categorii de greutate și nu a mai luptat vreodată pe regulament de arte marțiale mixte sau kickbox, însă nu a dezvăluit încă pe ce reguli va avea loc disputa. Cu toate acestea, este de așteptat ca lupta să nu fie totuși pe regulament de arte marțiale mixte, deși Mayweather nu a exclus această posibilitate:

"Pot să concurez pe regulament de lupte, puțin, și pot să o fac pe reguli de box mult mai mult. Vom vedea. Pot să fac orice, dacă îmi fixez mintea să o facă. Despre categorie și regulament, vom mai discuta. Oferim oamenilor ceva ce nu au mai văzut" , a spus Mayweather.

"Chiar și eu sunt puțin surprins. Nimeni nu l-a învins pe adversarul meu în trecut și aș vrea să fiu eu cel care face istorie. Pumnul meu poate schimba istoria. Nu vreau neapărat anumite reguli, cu sau fără lovituri de picior. Adversarul meu pare mai înalt decât este, dar cred că îl pot lovi", a spus Nasukawa.

Ultimul meci al lui Mayweather a fost în august 2017, când l-a învins prin knock out tehnic în runda a zecea pe starul din artele marțiale mixte, Conor McGregor, confruntare disputată pe regulament de box. Astfel, Mayweather a ajuns la 50 de victorii din tot atâtea meciuri în boxul profesionist.

Adversarul lui Mayweather, considerat cel mai talentat luptător din istoria Japoniei

Adversarul său din 31 decembrie, Tenshin Nasukawa, are doar 20 de ani, însă este deja considerat cel mai talentat kickboxer din Japonia, având 27 de victorii, dintre care 21 obținute prin knock out și nicio înfrângere. Pe regulament de MMA, el are 4 victorii din tot atâtea meciuri. Specialiștii îl consideră un adevărat fenomen și cel mai talentat luptător pe care l-a avut vreodată Japonia în istoria sa, indiferent că e vorba despre kickbox sau artele marțiale mixte.

Campion RIZIN KICK la categoria pană, el a început să-și facă un nume atunci când a reușit victorii de răsunet împotriva unor nume mari precum Amnat Ruenroeng și Wanchalong PK Saenchai. În ultimul meci, l-a învins la puncte pe conaționalul său, Kyoji Horiguchi, în cel mai mare meci pe care arena din Saitama l-a găzduit, potrivit presei de specialitate.

Mayweather, deși a ajuns la 41 de ani, a continuat să se antreneze cu regularitate, cu toate că a anunțat de trei ori că se retrage. În cele din urmă, a revenit în ring de fiecare dată. Ideea revenirii după retragere i-a mai venit lui Mayweather și în septembrie, când a anunțat că va lupta din nou cu Manny Pacquiao, mai ales după ce cei doi s-au întâlnit față-n față la un festival de muzică din Japonia.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: