image
Sursa foto: olympic.md

Patru boxeri moldoveni au obținut victorii la Jocurile Europene

Boxerii moldoveni Vasile Belous (69 kg) și Victor Carapcevschi (75 kg), Dorin Bucșa (60 kg) și Andrei Chiriacov (81 kg) au repurtat sâmbătă, 22 iunie victorii în primele meciuri disputate la Jocurile Europene de la Minsk (Belarus).

Victorii clare cu scorul 5-0 au obținut Vasile Belous și Victor Carapcevschi . Ei i-au învins pe Filip Wakhala (Polonia), respectiv, Rami Kiwani (Bulgaria). ”Ambii se află într-o formă sportivă foarte bună. Sper să urce pe podiumul de premiere. De asemenea, leg multe speranțe și de evoluțiile lui Dumitru Galagoț (64 kg) și Alexei Zavatin (plus 91 kg)”, a declarat pentru agenție antrenorul lotului moldovean Petru Caduc, transmite Moldpres.

Dorin Bucșa l-a întrecut cu scorul 4-1 pe Roland Galos (Ungaria), iar Andrei Chiriacov a învins prin decizie împărțită, la limită (3-2) în meciul disputat cu Aas Stiven din Estonia.

Coechipierii Victor Vacula (56 kg) și Andrei Zatușevschi (91 kg) au suferit înfrângeri în faza inaugurală a turneului.

Nicolae Bunescu (52 kg) nu s-a deplasat la turneu din cauza unei accidentări. Jocurile Europene au reunit circa 4 mii de sportivi din 50 de țări. Competiția va dura până pe 30 iunie. Din delegația moldovenească fac parte 50 de sportivi.

Cel mai bun boxer moldovean este Veaceslav Gojan, care-i medaliat cu bronz la Jocurile Olimpice de la Beijing, campion european (Ankara, 2011).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: