image
Sursa foto: crimemoldova.com

Fostul director al Serviciului Piscicol, Iurie Ursu, condamnat la 10 ani de închisoare pentru delapidări

Fostul șef al Serviciului Piscicol, Iurie Ursu, a fost condamnat la 10 ani de închisoare pentru delapidarea averii străine. Funcționarul și-a însușit, folosindu-se de atribuțiile de serviciu, peste 2 milioane de lei.

Potrivit procurorilor, în perioada 2014–2015, având printre atribuții realizarea permiselor de pescuit, inculpatul a încasat de la doritorii de a pescui sume bănești considerabile, fără a le reflecta în evidența contabilă a Serviciului Piscicol. Prin aceste acțiuni, ex-directorul și-a însușit 2,4 miloane de lei.

Deși funcționarul nu și-a recunoscut vina, instanța l-a găsit vinovat, aplicându-i o pedeapsă de 10 ani de închisoare, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții de conducere timp de cinci ani. Totodată, inculpatul trebuie să recupereze prejudiciul material de 2,4 milioane de lei. Sentința este cu drept de apel.

Iurie Ursu a mai fost cercetat pentru că și-a promovat propriul fiu, Artiom Ursu, în funcția de șef al Serviciului Inspectare și Protecție a Resurselor Biologice Acvatice a Serviciului Piscicol.

Noutăţile partenerilor

comentarii: