Secretarul general a fost informat despre evoluțiile electorale recente din țară. „În acest sens, decizia de invalidare a rezultatelor alegerilor primăriei de la Chișinău, recunoscute și de observatorii internaționali, ridică îngrijorări deosebite, în special în ceea ce privește proporționalitatea deciziei”, se arată într-un comunicat de presă al Consiliului Europei.

Secretarul general al CoE i-a îndemnat pe interlocutorii săi să identifice o soluție juridică pentru a se asigura că drepturile electorale sunt puse în aplicare pe deplin.

„Încrederea alegătorilor în sistemul electoral este fundamentală și nu trebuie subminată. Într-o democrație, alegerea electoratului trebuie respectată pe deplin”, a menționat Thorbjørn Jagland.

Precizăm că, în cadrul întrevederii cu Secretarul general al CoE, liderii opoziției au atenționat că guvernarea de la Chișinău încearcă să falsifice adevărul, dezinformând partenerii de dezvoltare, precum că alegerile locale noi din Chișinău au fost invalidate din cauza legislației, care necesită amendamente.

Or, adevărul este altul: guvernarea nu poate accepta ca un om anti-sistem să acceadă la conducerea primăriei municipale, dezvăluind și stopând schemele de corupție ale mafiei imobiliare din capitală”, a declarat Andrei Năstase.