image
Sursa foto: Mediafax

Atentat în Afganistan: 11 copii afgani au murit, iar opt militari români au fost răniți

Opt militari români din Batalionul 30 Protecţia Forţei "Vulturii Carpaţilor" din Câmpulung Muscel au fost răniţi luni în urma unui atentat cu autovehicul capcană în Afganistan.

11 copii afgani au fost uciși în același atentat ce, aparent, a vizat vehiculul militar românesc.

Atacul a avut loc în sudul Afganistanului, autorul atacului detonându-se în apropierea unei moschei la trecerea unui convoi militar în care se aflau şi românii, conform unui purtător de cuvânt al poliţiei locale.

Unsprezece copiii au fost ucişi în urma atacului, iar alte 16 persoane printre care se aflau civili poliţişti şi cei opt români au fost rănite în districtul Daman.

Militarii din Câmpulung Muscel execută o misiune în Afganistan în perioada februarie – august 2018. Aceştia execută, în teatru, misiuni specifice de asigurare a protecţiei forţei din Baza Aeriană Militară Kandahar şi misiuni de instruire, consiliere şi asistenţă a Forţelor Naţionale Afgane. Unitatea militară din Câmpulung Muscel a mai executat misiuni în Kosovo (în anii 2005 şi 2007) şi Afganistan (în anul 2008), informează News.ro.

Forţele NATO care asigură securitatea bazelor militare şi a centrelor importante ale ţării rămân ţinte permanente ale unor posibile atacuri ale insurgenţilor.

România continuă să îşi menţină angajamentele în Teatrul de operaţii Afganistan, efortul principal rămâne concentrat pe asigurarea protecţiei forţei în Baza Militară Kandahar, concomitent cu participarea la instruirea, consilierea şi asistenţa forţelor de securitate afgane din comandamentele regionale Nord şi Sud.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: