image
Sursa foto: suwalls.com

Viktoria Azarenka s-a calificat în semifinalele turneului de la Miami, după ce a eliminat o mare favorită

Viktoria Azarenka, aflată pe locul 186 mondial, joacă din nou cel mai bun tenis al ei, după doi ani în care a pus cariera pe locul secund. Bielorusa se bucură din nou de tenis datorită faptului că şi-a rezolvat problemele familiale, demonstrând că mai are un cuvânt important de spus.

Azarenka a învins-o miercuri dimineaţă pe Karolina Pliskova (Cehia), a 5-a favorită a turneului Premier Mandatory de la Miami, cu scorul de 7-5, 6-3. De o oră şi 37 de minute a avut nevoie Azarenka pentru a merge în careul de aşi, lăsând o impresie extraordinară. Fostul lider mondial a obţinut remarcabila performanţă la al doilea turneu pe care îl dispută în acest sezon. Foarte bine antrenată şi cu o dorinţă extraordinară de revenire, Viktoria a făcut spectacol şi i-a luat de 7 ori puternicul serviciu al adversarei, în timp ce Karolina a reuşit 4 break-uri. "Vika", dublă campioană la Miami (2009 şi 2011) a mai trecut la ediţia din acest an de Bellis, Keys, Sevastova şi Radwanska.

Pentru un loc în finală, Viktoria Azarenka, beneficiară a unui wild card, se va lupta cu Sloane Stephens (SUA, 12 WTA). Azarenka va căuta revanşa după ce Stephens a eliminat-o cu 6-1, 7-5 în turul doi la Indian Wells, celălalt turneu la care jucătoarea din Belarus a mai participat în 2018. Forma excelentă a Viktoriei se datorează în mare parte unei împliniri pe plan personal: sportiva şi-a recuperat copilul de la fostul soţ, câştigând procesul de custodie. A doua semifinală de la Miami va fi stabilită miercuri seară, la capătul meciurilor Jelena Ostapenko (Letonia, favorită 6) - Elina Svitolina (Ucraina, favorită 4) şi Venus Williams (SUA, favorită 8) - Danielle Collins (SUA, 93 WTA).

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: