image
Sursa foto: privesc.eu

Greceanîi, după întâlnirea reprezentanților PSRM cu Dodon: „Nu poți să-ncepi să discuți despre ceva dacă nu începi discuția”

UPDATE 14:43 // Reprezentanții PSRM au ieșit de la discuțiile cu șeful statului în urmă cu puțin timp.

„Știți că am lansat propunerea către blocul ACUM. Până în prezent n-am primit niciun răspuns și cred că este conform tuturor standardelor europene ca partidul care a obținut cele mai multe voturi să vină cu propunerea de a începe negocierile și a purcede la formarea guvernării. Noi auzim diferite opinii, cineva are ambiții mai personale, noi avem și noi condițiile noastre. Ușile noastre rămân deschise, avem și noi un șir de legi ce țin de consolidarea instituțională, ce țin de aspecte sociale, dar putem să le discutăm la etapa începerii negocierilor. Suntem gata să negociem, l-am informat și pe domnul președinte. Haideți să începem să discutăm. Nu poți să începi să discuți despre ceva dacă nu începi discuția”, a declarat Zinaida Greceanîi, după discuția reprezentanților PSRM cu Dodon.

„Nu cred că este rațional acum să discutăm despre funcții. Cu toate că, potrivit practicilor europene, noi ar fi trebuit să venim cu propuneri de funcții. Noi n-am făcut lucru acesta, cu toate că am putea, avem candidaturi, dar n-o să facem lucrul acesta până nu începem negocierilor”, a mai spus Greceanîi.

14:15 // Dodon, la discuții cu PSRM despre crearea unei majorități parlamentare; După câteva minute, presa a fost dată afară

Președintele Igor Dodon discută în aceste clipe cu reprezentanții PSRM - Zinaida Greceanîi, Vlad Bătrâncea și Ion Ceban - despre crearea unei majorități parlamentare. Presa a fost lăsată doar câteva minute să ia imagini, iar discuțiile au loc după ușile închise.

La începutul discuției, Igor Dodon a declarat că există cam două luni la dispoziție pentru ajungerea la un numitor comun. La rândul ei, Greceanîi a spus că „toți trebuie să lase ambițiile personale la o parte”.

Discuțiile continuă cu ușile închise, după care vor fi făcute declarații.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: