image
Sursa foto: captură

Grupul Occupy Guguță, încă un „nebriefing”: O să încercăm să rezolvăm problemele pe care PD le face cetățenilor

Membrii grupului Occupy Guguță au organizat încă un „nebriefing”, reiterând astfel revendicările anunțate anterior anularea sistemului mixt, validarea votului cetățenilor din Chișinău și retrocedarea cafenelei Guguță cetățenilor, revenirea la democrație în Republica Moldova.

„Continuăm tradiția prin care un grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat să inițieze ample programe pe chestiuni de interes public major sau de actualitate, să inițieze transformări și reforme complexe. Am urmărit cu atenție briefingul celuilalt grup de cetățeni fără funcții publice alese în stat, adică Partidul Democrat, și salutăm măsurile propuse de aceștia pentru redresarea situației social-economice din țară, chiar în ajunul alegerilor parlamentare, probabil până acum pediștii erau prea ocupați cu amnistierea capitalurilor ilegale și schimbarea sistemului electoral, așa ca să câștige”, au menţionat membrii grupului.

Totodată, grupul Occupy Guguță anunță că intenționează să viziteze fiecare localitate, pentru a rezolva problemele pe care Partidul Democrat le face cetățenilor.

Mai mult, membrii grupului cer: Implementarea salariului de trai în Republica Moldova. Conform calculelor efectuate de Academia de Științe a RM, salariul de trai prevăzut pentru o familie de 4 persoane (dintre care doi sunt salariați și doi nu) este de 37 000 de lei. Adică, salariul decent pentru un singur salariat este de 18 500 de lei. Salariul de trai trebuie aplicat tuturor categoriilor de salariați, atât din sectorul bugetar cât și din sectorul privat.

Totodată, în contextul inițiativei PDM de a aproviziona cu apă fiecare localitate din RM, considerăm că această inițiativă bună a PD riscă să fie faultată de lipsa de inițiativă și lipsa de transparență a PDM și guvernului pe care-l conduce pe problema construcției hidrocentralelor de la Novo-Dnestrovsk din Ucraina, care pot diminua catastrofal nivelul de apă în Nistru și vor afecta aprovizionarea cu apă a întregii țări. În cazul în care apa din Nistru scade catastrofal, țevile pe care PDM vrea să le pună în fiecare localitate nu vor fi decât…simple țevi goale cu scop decorativ.

Totodată, reprezentanții PD au omis să ne comunice și de unde vor lua bani pentru programele propuse. În acest context propunem și un program amplu de reîmprospătare a memoriei exponenților așa-zisei puteri, care au uitat că prin abuzurile lor antidemocratice, prin managementul defectuos al finanțelor publice și prin schemele de delapidare a bunurilor publice au lipsit, deliberat și iresponsabil, țara de un viitor prosper.

Citeşte mai mult despre

Noutăţile partenerilor

comentarii: